Recensie: Enola Holmes 2 is grappig vervolg met grauw randje en meer Sherlock

Recensie: Enola Holmes 2 is grappig vervolg met grauw randje en meer Sherlock
Met Millie Bobby Brown en Henry Cavill

Film :

Vanaf 4 november staat de film Enola Holmes 2 op Netflix. Het eerste deel van de Enola Holmes-reeks was zowel een kritiek als een financieel succes voor Netflix en daardoor kon een tweede deel niet uitblijven. Is dit deel net zo succesvol? Lees hier de recensie van Enola Holmes 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Misschien ken je me nog, van de vorige keer"
Enola Holmes neemt haar eerste zaak als rechercheur op zich, maar om het mysterie van een vermist meisje te ontrafelen, heeft ze hulp nodig van vrienden en broer Sherlock.

Millie Bobby Brown als Enola Holmes in 'Enola Holmes 2'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 81% | IMDb ★ 6,8

De titel maakt het wel duidelijk, maar ook in deze film staat Enola weer op plaats één. Ze probeert echter nog steeds carrière te maken. Ze krijgt dan wel haar eerste zaak, maar die lijkt toch gevaarlijker dan gedacht. Het breken van de "fourth wall" door Enola, opnieuw meesterlijk neergezet door het jonge talent Millie Bobby Brown, werkt weer heel goed in deze film. Misschien zelfs wel beter dan in het eerste deel. Er zit echter ook echt een grauw randje aan de film, en het bloed zit aan de handen van Enola, letterlijk. Grappig genoeg zien we in dit deel juist meer Sherlock, terwijl Enola minder afhankelijk wil zijn: dat werkt wel. Een film die zichzelf eigenlijk nooit echt heel serieus neemt en toch best wel serieus te nemen valt: 4 sterren.

Cast
Naast Millie Bobby Brown (Stranger Things) en Henry Cavill (Man of Steel) spelen ook Helena Bonham Carter (The Crown), David Thewlis (The Big Lebowski) en Louis Partridge (Paddington 2) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Harry Bradbeer (Enola Holmes).

Vanaf 4 november 2022 is Enola Holmes 2 te kijken op Netflix. Genre: komedie, avontuur. Tijdsduur: 129 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's