Woensdag in Op1: Cees Grimbergen over de omstreden pensioenwet

Woensdag in Op1: Cees Grimbergen over de omstreden pensioenwet
Dit zijn de gasten van woensdag 2 november

Kijktip :

Elke werkdag kunnen we kijken naar de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van woensdag 2 november

  • Wel of geen oranje polonaises in je café? De kroegeigenaren zijn dit WK verdeeld.Maarten Roorda boycot het WK en vindt het opmerkelijk dat zijn collega’s zijn voorbeeld niet volgen.Joy Davelaar houdt haar bruin café wel open voor de Oranjefans. Vanavond in Op1 gaan ze in gesprek.

  • 74 jaar en nog steeds is het rock’n roll wat zijn leven beheerst. Zanger Barry Hay van de Golden Earring viert komend weekend het leven met zijn muzikale kompaan JB Meijers in een groots opgezet concert ‘Fiesta de La Vida’. Een feest van herkenning met Mexicaanse twist. In Op1 een voorproefje en een persoonlijk gesprek met de net uitgeroepen ‘Greatest Man of the Year’.

  • Komen de benodigde 900.000 woningen nog op tijd? De Raad van State maakt een einde aan de bouwvrijstelling, waardoor er bij elk bouwproject nu wel naar de stikstofuitstoot gekeken moet worden. En dat kan tot enorme vertragingen leiden. In Op1 bespreken we de gevolgen met GroenLinks-leider Jesse Klaver en voorzitter van Bouwend Nederland Maxime Verhagen.

  • Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de omstreden pensioenwet, waar al meer dan tien jaar over wordt gesproken. Door de hoge inflatie en de stijgende rente groeit de onzekerheid, maar de coalitie is vastbesloten de wet door te voeren. De ogen zijn vooral gericht op GroenLinks en de PvdA. Zullen ze de wet steunen? We praten erover met journalist Cees Grimbergen, die voor MAX de pensioenwereld al tien jaar nauwgezet volgt.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's