OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in december 2022

OVERZICHT: Deze films en series zijn nieuw in december 2022
Met onder meer Matilda the Musical

Kijktip :

Het is weer tijd voor de laatste maand van het jaar: de cadeautjes worden ingepakt, de kerstbomen worden opgetuigd en de oliebollen en het kerstdiner worden langzaam voorbereid. Een lekkere serie of een filmpje passen daar uitstekend bij. Bekijk het complete overzicht van nieuwe films en series op de streamingdiensten Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max, NPO Plus, Prime Video, Apple TV+, op tv en in de bioscopen.

Bekijk alle overzichten, kijktips, recensies en trailers van de films en series op alle streamingdiensten op Gids.tv.

Troll (1 december)

Netflix

Screencap uit trailer 'Troll'. Bron: Netflix
Diep in de berg van Dovre ontwaakt iets gigantisch na duizend jaar gevangen te zijn geweest. Het wezen vernietigt alles op zijn pad en nadert snel de hoofdstad van Noorwegen. Maar hoe stop je iets waarvan je dacht dat het alleen in de Noorse folklore bestond? Lees hier waar je vanaf 1 december Troll kunt kijken.

Sleepers (1 december)

Videoland

Robert den Hoog in 'Sleepers'. Bron: Videoland
De serie vertelt het keiharde verhaal van corrupte agent Martin, die manoeuvreert tussen de onderwereld van Utrecht en de bovenwereld van de recherche. Bekijk hier waar je vanaf 1 december Sleepers kunt streamen.

Gossip Girl, S2 (1 december)

HBO Max

Acht jaar nadat de oorspronkelijke website op zwart ging, maakt een nieuwe generatie tieners van de New Yorkse privéschool kennis met de sociale bewaking van Gossip Girl. Bekijk hier waar je Gossip Girl kunt streamen.

The Calling, S1 (1 december)

Wekelijks bij SkyShowtime

The Calling vertelt het verhaal van NYPD-rechercheur Avraham Avraham, wiens geloof in de mensheid zijn superkracht is als het gaat om het achterhalen van de waarheid. Avraham, die zich door diepgaande spiritualiteit
en religieuze principes laat leiden, wordt gedwongen zijn eigen menselijkheid in twijfel te trekken wanneer een schijnbaar routineonderzoek op zijn kop komt te staan. Bekijk hier waar je vanaf 1 december The Calling kunt streamen.

Violent Night (1 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures International
Ho Ho Ho, I have a Machine Gun! De film van de makers van Nobody en John Wick is een bloederige anti-kerstfilm met Santa Claus, Scrooge en Krampus. Brutale actie met topacteur David Harbour in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Violent Night kunt kijken.

Devotion (1 december)

Bioscoop

Bron: Amazon Studios
Het aangrijpende waargebeurde verhaal van twee elite jachtpiloten van de Amerikaanse marine tijdens de Koreaanse oorlog. Hun grote heroïsche offers zouden hen uiteindelijk de meest gevierde wingmen van de marine maken. Met hoofdrollen voor Jonathan Majors en Glen Powell. Lees hier waar je de film Devotion kunt kijken.

Scrooge: A Christmas Carol (2 december)

Netflix

Scrooge en twee kinderen in 'Scrooge: A Christmas Carol'. Bron: Netflix
Een bovennatuurlijke, tijdreizende, muzikale bewerking van het cultklassieker en beroemd kerstverhaal van Charles Dickens. Lees hier waar je vanaf 2 december Scrooge: A Christmas Carol kunt kijken.

Firefly Lane, S2 (2 december)

Netflix

De serie draait om de langdurige vriendschap tussen Tully en Kate. moet Kate zorgen voor een door zijn ervaringen in Irak getraumatiseerde Johnny. Tully moet nu ze haar tv-show heeft verlaten helemaal opnieuw beginnen en besluit - tot ongenoegen van haar moeder - een documentaire te maken over haar vader. Bekijk hier waar je Firefly Lane kunt streamen.

Branson (2 december)

HBO Max

Zestien dagen voordat Richard Brandon in juli 2021 een potentieel historische vlucht zal maken als de eerste passagier die de ruimte zal bereiken in zijn eigen ruimtevaartuig, voert hij een gesprek met de filmmaker Chris Smith, dat ook licht werpt op de mogelijke risico's die deze vlucht met zich kan brengen. Bekijk hier waar je vanaf 2 december Branson kunt streamen.

His Dark Materials, S3 (6 december)

HBO Max

James McAvoy in 'His Dark Materials' seizoen 3. Bron: HBO Max
De fantasy-serie volgt het leven van de jonge wees Lyra die samenwoont met haar leraren in Jordan College, Oxford. In het laatste hoofdstuk van deze epische fantasyserie moeten Lyra, het uitverkorene kind, en Will, de drager van de Subtle Knife, reizen naar een duistere plek waarvan niemand ooit is teruggekeerd. Bekijk hier waar je His Dark Materials kunt streamen.

De Familie Claus 3 (7 december)

Netflix

Opa en Jules in 'De Familie Claus'. Bron: Netflix
Mama organiseert dit jaar een skivakantie in de bergen, tijdens de kerstperiode… Opa en Jules moeten daarom stiekem vanuit het hotel opereren om het kerstfeest alsnog door te kunnen laten gaan. Lees hier waar je vanaf 7 december De Familie Claus 3 kunt kijken.

Lyle, Lyle, Crocodile (7 december)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
Van de makers van The Greatest Showman komt deze familiefilm met een zingende krokodil. Wanneer de familie Primm naar New York City verhuist, worstelt hun jonge zoon Josh om zich aan te passen aan zijn nieuwe school en vrienden. Dat verandert allemaal wanneer hij Lyle ontdekt, een zingende krokodil die houdt van baden, kaviaar en waanzinnige muziek. Met de stem van zanger Shawn Mendes. Lees hier waar je de film Lyle, Lyle, Crocodile kunt kijken.

Call Jane (8 december)

Bioscoop

Bron: Roadside Attractions
Joy (Elizabeth Banks), een huisvrouw in het Amerika van de jaren ’60, kijkt uit naar het krijgen van haar tweede kind. Maar haar roze wolk wordt overschaduwd door het nieuws dat deze zwangerschap haar eigen leven serieus in gevaar brengt. Actuele en aangrijpende dramafilm met een glansrol voor Elizabeth Banks en Sigourney Weaver. Lees hier waar je de film Call Jane kunt kijken.

Armageddon Time (8 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze film is een zeer persoonlijk coming-of-age-verhaal van de gerenommeerde filmmaker James Gray over de kracht van familiebanden en het najagen van de ‘American Dream’. De uitstekende sterrencast van de film bestaat onder meer uit acteur en Sir Anthony Hopkins, Anne Hathaway en Jeremy Strong. Lees hier waar je de film Armageddon Time kunt kijken.

Emancipation (8 december)

Apple TV+

Will Smith als Peter in 'Emancipation'. Bron: Apple TV Plus
Geïnspireerd door het aangrijpende waargebeurde verhaal over een man die alles voor zijn gezin, en vrijheid, overheeft. Peter, een slaaf, riskeert zijn leven om te ontsnappen en terug te keren naar zijn gezin. Hij gaat op een gevaarlijke reis gedreven door liefde en doorzettingsvermogen. Lees hier waar je vanaf 8 december Emancipation kunt kijken.

Guillermo del Toro's Pinocchio (9 december)

Netflix

Pinocchio in 'Guillermo del Toro's Pinocchio'. Bron: Netflix
Pinocchio is een houten marionet die ervan droomt een echte jongen te worden. Wanneer hij tot leven wordt gewekt, haalt hij kattenkwaad uit. In zijn leven leert hij enkele belangrijke lessen. Lees hier waar je vanaf 9 december Guillermo del Toro's Pinocchio kunt kijken.

Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again (9 december)

Disney+

Nick Daley in het museum. Bron: Disney
In dit vervolg uit de Night at the Museum-franchise treedt Nick Daley (Joshua Bassett) in de voetsporen van zijn vader als nachtbewaker bij het American Museum of Natural History, waardoor hij weet wat er gebeurt als de zon ondergaat. Als de maniakale heerser Kahmunrah (opnieuw) ontsnapt, is het aan Nick om het museum voor eens en voor altijd te redden. Lees hier waar je vanaf 9 december Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again kunt kijken.

Which Way To The Stage (9 december)

Disney+

De film 'Which Way to the Stage' gaat over Jeff en Judy en hun ervaringen met het wachten buiten de toneeldeur op Idina Menzel in de originele Broadway-productie van If/Then. Bekijk hier waar je vanaf 9 december Which Way To The Stage? kunt streamen.

Foodies (12 december)

Videoland

Sanne Vogel en Sinan Eroglu in 'Foodies'. Bron: Goldman Film
Het verhaal gaat over de 32-jarige Sam. Ze is een zeer populaire foodblogger die al van kinds af aan haar eigen kookboek wil schrijven. Als zij per ongeluk een negatieve recensie schrijft over het restaurant van de jonge gepassioneerde chef en ook degene waar zij hevig verliefd op is geworden, werkt ze zichzelf steeds verder in de grote problemen. Lees hier waar je vanaf 12 december Foodies kunt kijken.

National Treasure: Edge of History, S1 (14 december)

Disney+ | aflevering 1 & 2

Key art van 'National Treasure: Edge of History'. Bron: Disney Plus
Tijdens haar zoektocht naar de grootste schat ter wereld, ontrafelt Jess Valenzuela het geheime verleden van haar familie. Lees hier waar je vanaf 14 december National Treasure: Edge of History kunt kijken.

The Northman (14 december)

Alexander Skarsgard als Amleth in 'The Northman'. Bron: Universal Studios
Het verhaal volgt een Noorse prins, Amleth genaamd. Als zijn vader op een dag wordt vermoord, zint hij op ijzingwekkende wraak. Tijdens zijn jacht op de moordenaar zal hij echter door zeer diepe dalen moeten gaan. Lees hier waar je The Northman kunt kijken.

Avatar: The Way of Water (14 december)

Bioscoop

Bron: 20th Century Fox
Het lange wachten is over. Regisseur James Cameron heeft het peperdure (tussen $350 miljoen en $400 miljoen dollar) tweede deel van de Avatar-reeks gemaakt, waar de hele cast weer te zien en te horen is. Jake Sully, Neytiri, Ronal en schurk van het stuk Colonel Miles Quaritch zijn weer van de partij in een splinternieuw sciencefiction avontuur waar de wereld - als het goed is - op wacht. Lees hier waar je de film Avatar: The Way of Water kunt kijken.

Hotel Sinestra (14 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Een Nederlandse familiefilm met rollen voor Bobbie Mulder, Elise Schaap en Jeroen Spitzenberger. Als een boze Ava tijdens de skivakantie per ongeluk alle volwassenen heeft weg gewenst, moeten zij en haar vrienden alles op alles te zetten om samen met hun ouders kerst te kunnen vieren. Lees hier waar je de film Hotel Sinestra kunt kijken.

Gomorra, S5 (15 december)

Videoland

De clan van Camorra Savastno staat onder leiding van Pietro, gevreesd en gerespecteerd door iedereen en de invloedrijkste persoon in Napels. Hij vertrouwt op zijn rechterhand Ciro Dï Marzio, die zijn leven voor Pietro zou geven. Pietro's zoon Genny is nog niet klaar om de leiding van zijn vader over te nemen. Bekijk hier waar je Gomorra kunt streamen.

Triangle of Sadness (15 december)

Bioscoop

Bron: September Films
De modellen Carl en Yaya worden uitgenodigd voor een zeer luxe cruise met aan boord een bont gezelschap aan rijke passagiers, waaronder een Russische oligarch, Britse wapenhandelaars en een eigenzinnige, alcoholische, Marx-citerende kapitein. Een prijswinnende en scherpe komedie- en dramafilm met Woody Harrelson, Harris Dickinson en Charlbi Dean in de hoofdrol. Lees hier waar je de film Triangle of Sadness kunt kijken.

BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths (16 december)

Netflix

Daniel Giménez Cacho als Silverio in 'BARDO'. Bron: Netflix
Een film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland. Lees hier waar je BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths kunt kijken.

Lees hier onze filmrecensie van BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths.

The Volcano: Rescue from Whakaari (16 december)

Netflix

Still uit de film 'The Volcano: Rescue from Whakaari. Bron: Netflix
De film toont de menselijke moed en veerkracht na een tragische vulkaanramp in Nieuw-Zeeland. Lees hier waar je vanaf 16 december The Volcano: Rescue from Whakaari kunt kijken.

The Good Doctor, S6 (16 december)

Videoland

Dr. Shaun Murphy (Highmore), een jonge chirurg met autisme en het savant-syndroom, verruilt in ‘The Good Doctor’ het rustige plattelandsleven voor de prestigieuze chirurgische eenheid van het St. Bonaventure-ziekenhuis in San José. Bekijk hier waar je The Good Doctor kunt streamen.

1923, S1 (17 december)

SkyShowtime

Harrison Ford in '1923'. Bron: SkyShowtime
Een nieuwe generatie van de Dutton-familie verkent
de vroege twintigste eeuw, waarin het Amerikaanse westen geteisterd werd door pandemieën, historische droogteperioden, het einde van de Drooglegging en de Amerikaanse Grote Depressie. Bekijk hier waar je vanaf 17 december 1923 kunt streamen.

Emily in Paris, S3 (21 december)

Netflix

Lily Collins als Emily in 'Emily in Paris'. Bron: Netflix
Emily Cooper, een ambitieuze twintiger uit het Amerikaanse Midwesten, verhuist naar Parijs voor een onverwachte carrièrekans. Ze moet voor een Amerikaanse invalshoek zorgen bij een gerenommeerd Frans marketingbureau. Een jaar nadat Emily voor haar droombaan van Chicago naar Parijs is verhuisd, staat ze voor een lastige uitdaging. Zowel op werk als in de liefde moet ze keuzes maken die niet in de laatste plaats bepalend zijn voor haar toekomst in Frankrijk. Bekijk hier waar je Emily in Paris kunt streamen.

Puss in Boots: The Last Wish (21 december)

Bioscoop

Bron: Universal Pictures
Deze winter keert onze geliefde, melkdrinkende, roekeloze, onbevreesde katachtige terug. Voor het eerst in ruim tien jaar presenteert DreamWorks Animation weer een splinternnieuw avontuur in het Shrek-universum. Met de stemmen van natuurlijk Antonio Banderas en Salma Hayek. Lees hier waar je de film Puss in Boots: The Last Wish kunt kijken.

Alice in Borderland, S2 (22 december)

Netflix

Kento Yamazaki en Tao Tsuchiya in 'Alice in Borderland' seizoen 2. Bron: Netflix
Met zijn twee vrienden belandt een door videospellen geobsedeerde jongeman in een vreemde versie van Tokio waar zij moeten deelnemen aan gevaarlijke spellen. In het tweede seizoen moeten ze overduidelijk hun volgende grote strategie uitstippelen. Bekijk hier waar je Alice in Borderland kunt streamen.

The Very Excellent Mr. Dundee (22 december)

Videoland

John Cleese, Paul Hogan en Chevy Chase in 'The Very Excellent Mr. Dundee'. Bron: Lionsgate
Paul Hogan alias 'Crocodile Dundee' is terug! Hogan staat op het punt om tot ridder geslagen te worden voor zijn verdiensten als komiek. Hij zegt tegen zijn manager dat hij niets mag doen om dit in de war te brengen. Hij wordt terug in de schijnwerpers gezet en probeert zijn lelijk beschadigde reputatie te herstellen. Lees hier waar je vanaf 22 december The Very Excellent Mr. Dundee kunt kijken.

Top Gun: Maverick (22 december)

SkyShowtime

Bron: Paramount Pictures
De film draait om de vijfde generatie vechtpiloten en verkent het einde van het tijdperk van de luchtgevechten. Dogfights tussen twee piloten zijn zo'n beetje voorbij. Maverick is nu instructeur op een vliegschool voor piloten van de luchtmacht en begeleidt Bradley Bradshaw, de zoon van zijn overleden partner Nick 'Goose' Bradshaw. Lees hier waar je de film Top Gun: Maverick kunt kijken.

I Wanna Dance with Somebody (22 december)

Bioscoop

Bron: Sony Pictures Releasing
De vreugdevolle, emotionele maar ook hartverscheurende viering van het leven en de muziek van Whitney Houston, een van de grootste vrouwelijke R&B-popvocalisten aller tijden. Volg haar bijzondere en ook tragische reis van obscuriteit naar muzikale superster. Met Naomi Ackie en Stanley Tucci in de hoofdrol. Lees hier waar je de film I Wanna Dance with Somebody kunt kijken.

Faithfully Yours (22 december)

Bioscoop

Bron: Dutch FilmWorks
Het verhaal gaat over Bodil (Bracha van Doesburgh) en Isabel (Elise Schaap). De dames nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn ze elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de zinderende spanning en ontlading. Nederlandse thriller met topcast. Lees hier waar je de film Faithfully Yours kunt kijken.

De Tatta's (22 december)

Bioscoop

Bron: Independent Films
Wie wil er nou niet schathemeltjerijk worden? Erik van Kampen (Leo Alkemade) zeker wel. Dan kan hij een nóg grotere villa voor zijn langs elkaar levende gezin kopen. Zijn droom valt echter snel in duigen wanneer hij een iets te hebzuchtige investering doet. Grote rijkdom en armoede komen dichtbij elkaar in deze komedie met Nederlandse allure. Lees hier waar je de film De Tatta's kunt kijken.

Glass Onion: A Knives Out Mystery (23 december)

Netflix

Daniel Craig als Benoit Blanc in 'Glass Onion'. Bron: Netflix
In dit avontuur bevinden we ons in Griekenland voor het gloednieuwe mysterie. Mr. Bron heeft een groep mensen, én detective Benoit Blanc, uitgenodigd voor een spannend spelletje moordmysterie. Over het hele eiland heeft hij hints verstopt. Wie heeft hem (zogenaamd) vermoord? Maar dan, hoe kan het ook anders, vindt er een echte moord plaats… Wie heeft dit op zijn of haar geweten? Lees hier waar je vanaf 23 december Glass Onion kunt kijken.

Roald Dahl's Matilda the Musical (25 december)

Netflix

Alisha Weir en Lashana Lynch in 'Matilda the Musical'. Bron: Netflix
Het verhaal volgt Matilda, een jonge boekenwurm en tevens wonderkind, die wordt mishandeld door haar onwetende ouders, maar ook nog eens ontluikende telekinetische gaven heeft. Op een school gerund door onaardige directrice Miss Trunchbull vindt ze een geestverwant in haar leraar, Miss Honey, die haar aanmoedigt om zichzelf te zijn. Lees hier waar je vanaf 25 december Roald Dahl's Matilda the Musical kunt kijken.

The Witcher: Blood Origin (25 december)

Netflix

Michelle Yeoh, Sophia Brown en Laurence O'Fuarain in 'The Witcher: Blood Origin'. Bron: Netflix
De film vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd en dat zich afspeelt in de elfenwereld, 1.200 jaar voor The Witcher. De film gaat over het ontstaan van de allereerste Witcher en de verschillende gebeurtenissen die leiden tot de samensmelting van de werelden van monsters, mensen en elfen. Bekijk hier waar je vanaf 25 december The Witcher: Blood Origin kunt streamen.

Treason (26 december)

Netflix

Bron: Netflix
Getraind en verzorgd door MI6, lijkt de carrière van Adam Lawrence vast. Maar wanneer het verleden hem inhaalt in de vorm van Kara, een Russische spion met wie hij een gecompliceerd verleden deelt, wordt hij gedwongen alles en iedereen in zijn leven in twijfel te trekken. Bekijk hier waar je vanaf 26 november Treason kunt streamen.

Amsterdam (28 december)

Disney+

Bron: Walt Disney Studios Motion Pictures
In de jaren dertig zijn drie vrienden - een arts, een verpleegster en een advocaat - getuige van een brutale moord, maar worden zelf verdachten en ontdekken een van de meest buitensporige complotten in de Noord-Amerikaanse geschiedenis. Historische misdaaddrama met een cast waar je U tegen zegt. Onder andere Christian Bale, Margot Robbie, Robert de Niro, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Rami Malek, Chris Rock, Mike Myers, Zoe Saldaña, Michael Shannon, Taylor Swift en Matthias Schoenaerts doen mee. Lees hier waar je de film Amsterdam kunt kijken.

Encanto at the Hollywood Bowl (28 december)

Disney+

Een speciaal concert met de originele cast en crew van de moderne Disney klassieker Encanto, live uitgevoerd in de Hollywood Bowl in Los Angeles.

Zwanger & Co (29 december)

Netflix

Bron: Dutch FilmWorks
Van romcom-koning Johan Nijenhuis komt deze nieuwe Nederlandse komedie, waarin weeën keihard opgevangen moeten worden. De cast is veelbelovend met onder andere Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Maaike Martens, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Bo Maerten en Manuel Broekman. Lees hier waar je de film Zwanger & Co kunt kijken.

White Noise (30 december)

Netflix

Adam Driver, Greta Gerwig, Raffey Cassidy e.a. in 'White Noise'. Bron: Netflix
White Noise dramatiseert de pogingen van een hedendaagse Amerikaanse familie om met de alledaagse conflicten van het dagelijks leven om te gaan, terwijl ze worstelt met de universele mysteries van liefde, dood en de mogelijkheid van geluk in een onzekere wereld. Lees hier waar je vanaf 30 december White Noise kunt kijken.

Bon Bini Holland 3 (30 december)

Videoland

Jandino Asporaat als Judeska in 'Bon Bini Holland 3'. Bron: WW Entertainment
Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lees hier waar je vanaf 30 december Bon Bini Holland 3 kunt kijken.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV