Serierecensie: Judas seizoen 2 is misdaad dat blijft boeien

Serierecensie: Judas seizoen 2 is misdaad dat blijft boeien
Met Rifka Lodeizen en Gijs Naber

Film :

Vanaf 11 november staat het tweede seizoen van Judas op Videoland. Het verhaal van Willem Holleeder blijft natuurlijk fascinerend en een 'verfilming' van het tweede boek van zijn zus Astrid, getiteld 'Dagboek van een getuige', niet lang uitblijven. Lees hier de recensie van Judas seizoen 2.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het dagboek van een getuige
In Judas II staat Astrid op het punt om haar broer te verraden bij Justitie. Met flashbacks wordt het verleden, met de jeugd van de familie in de Jordaan en de pogingen om zich te ontwikkelen, in beeld gebracht.

Rifka Lodeijzen als Astrid Holleder in 'Judas'. Bron: Videoland

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 7,4

Het is ook de conclusie die we na het eerste seizoen trokken, maar we kunnen ook nu niet anders stellen dan dat deze goede Nederlandse serie gedragen wordt door Rifka Lodeijzen, die schittert als Astrid. Misschien is haar belonen met iedere acteerprijs van onrealistisch, maar ze verdient het wel. Wat minder te spreken zijn we over Willem (gespeeld door Gijs Naber) dit seizoen: misschien heeft het ook te maken met zijn rol, maar misschien hadden ze iets meer kunnen doen met de "grote schurk achter de schermen". Ook aan Mark Rietman als Peter R. de Vries - die natuurlijk ook moeilijk is na te doen zonder dat we aan een imitatie moeten denken - kunnen we maar moeilijk wennen. Wat deze serie daarentegen ook dit seizoen weer geweldig doet, is de rillingen over je lijf laten lopen zonder dat het echt zijn best lijkt te doen om dat te bereiken. De verhalen en de manier waarop deze worden vertelt doen dat eigenlijk al uit zichzelf. 4 sterren.

Cast
Rifka Lodeijzen (Overspel), Gijs Naber (Met Mes) en Marit van Bohemen (Onze jongens in Miami) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door
Joram Lürsen (Bankier van het Verzet).

Vanaf 11 november 2022 is Judas seizoen 2 te streamen op Videoland. Genre: misdaad, drama. Aantal afleveringen: 5. Lengte afleveringen: ca. 40 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's