Recensie: Call Jane is waargebeurd en aangrijpend abortusdrama over Jane Collective

Recensie: Call Jane is waargebeurd en aangrijpend abortusdrama over Jane Collective
Met Elizabeth Banks en Sigourney Weaver

Film :

Vanaf 8 december draait de film Call Jane in de Nederlandse bioscopen. De sfeer van de jaren '60 en '70, het ingetogen en relevante verhaal, een zeer aangrijpende abortusscène en een uitstekende hoofdrol van Elizabeth Banks maken deze film een aanrader. Lees hier de filmrecensie van Call Jane.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jane Collective
Een getrouwde vrouw met een ongewenste zwangerschap leeft in een tijd in Amerika waar ze geen legale abortus kan krijgen en werkt samen met een groep vrouwen uit de voorsteden om toch hulp te vinden.

Actrice Elizabeth Banks (Joy) en Sigourney Weaver (Virginia) in de film 'Call Jane'

Beoordeling door Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,6

In de zomer van 2022 kregen we te maken met een zwarte dag in het leven van alle vrouwen van de Verenigde Staten. Het Amerikaans Hooggerechtshof schrapt toen het landelijk recht op abortus. Daarom is deze film misschien wel actueler en belangrijker dan ooit. Het regiedebuut van toneelschrijfster Phyllis Nagy, die het scenario schreef voor de prachtige dramafilm Carol, gaat over de eerste strijders die vechten voor vrouwen in nood. De film heeft sterke rollen voor de prachtige actrice Elizabeth Banks, Sigourney Weaver en bizarre rol voor groot acteertalent Cory Michael Smith. in huis. Call Jane is geen perfecte film: het veilige script en abrupte einde zijn jammer. Drie sterren.

Cast
Naast Elizabeth Banks (Modern Family) en Sigourney Weaver (The Good House) zijn ook Chris Messina (I Care a Lot), Wunmi Mosaku (Loki) en
Cory Michael Smith (Wonderstruck) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Phyllis Nagy (Mrs. Harris).

Vanaf 8 december is de film Call Jane te zien in de bioscopen. Genre: historisch drama. Tijdsduur: 121 minuten.


Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV