Recensie: BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths staat in schaduw van voorgangers

Recensie: BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths staat in schaduw van voorgangers
Film van meesterbrein Iñárritu

Film :

Vanaf 17 november staat de film BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths op Netflix. Bij een film van regisseur Iñárritu gaan de voelsprieten bij veel filmliefhebbers uitstaan. Gaat dat na deze film ook zo blijven? Lees hier de recensie van BARDO.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Simpele reis, toch tot de grens?
Een film over de intieme en ontroerende reis van Silverio; een bekende Mexicaanse journalist en documentairemaker die in Los Angeles woont. Nadat hij een prestigieuze internationale prijs in ontvangst heeft genomen, keert hij noodgedwongen terug naar zijn geboorteland, niet wetende dat deze simpele reis hem tot een existentiële grens zal drijven.

Daniel Giménez Cacho als Silverio in 'BARDO'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,5

Uiteraard is de nieuwe film van Iñárritu er altijd eentje om in de gaten te houden. Na het niveau van Birdman en Roma kun je er niet omheen dat de regisseur een van de toppers van de hedendaagse tijd is. Deze film is er eentje die past binnen de trend die je de laatste jaren vaker tegenkomt: een persoonlijk film waarbij de hoofdpersoon eigenlijk de regisseur zelf is. De film is zo nu en dan best rommelig en van het verhaal is soms niet echt iets te volgen, maar gek genoeg houden de cinematografie en de dialogen de film gewoon op de been. BARDO is niet zo goed als haar voorgangers en ook zeker niet perfect, maar het is een film die in ieder geval risico neemt. 3,5 ster.

Cast
Naast Daniel Giménez Cacho (Euphoria) en Griselda Siciliani (The Last Elvis) spelen ook Ximena Lamadrid (On the Rocks) en Jay O. Sanders (JFK) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Alejandro González Iñárritu (Roma).

Vanaf 17 november 2022 is BARDO, False Chronicle of a Handful of Truths te kijken op Netflix. Genre: drama. Tijdsduur: 159 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's