Recensie: Spirited met Will Ferrell en Ryan Reynolds is ultieme Kerst

Recensie: Spirited met Will Ferrell en Ryan Reynolds is ultieme Kerst
Heb jij zin in een musical?

Film :

Vanaf 18 november staat de film Spirited op Apple TV+. Er zijn maar weinig films waarvan de omschrijving die bij de film staat zo de spijker op zijn kop slaat als bij deze film. Lees hier de recensie van Spirited.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

'Elf' meets 'Deadpool'
Stel je het hartverwarmende verhaal van Charles Dickens voor, over een vrek die op kerstavond bezoek krijgt van vier geesten. Maar dan grappiger. En met Will Ferrell, Ryan Reynolds en Octavia Spencer. En ook met geweldige musicalnummers. Goed, misschien is dat te veel gevraagd.

Will Ferrell en Ryan Reynolds in 'Spirited'. Bron: Apple TV Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 67% | Kerstsfeer: 85% | IMDb ★ 6,6

Het is bijzonder dat Will Ferrell het aandurft om opnieuw een kerstfilm te maken: de erfenis van Elf kleeft nog redelijk aan hem, maar toch lukt het hem in deze film een heel ander type neer te zetten die misschien wel verder weg ligt van Elf dan de personages in welke kerstfilm dan ook. Helaas krijgt ook Spirited het niet voor elkaar om een kerstfilm zonder stereotypen te zijn, alhoewel het in de film zo hier en daar wel expres lijkt te zijn. Dickens' Christmas Carol wordt voor deze film totaal uit zijn verband getrokken - voor de waarheidsgetrouwe versie moet je in december waarschijnlijk op Netflix zijn - maar voor deze film werkt het wel. De film zal zeker niet voor iedereen zijn, maar heb je zin om lekker in de kerstsferen te komen en ben je niet vies van een lekkere musical vol zang en dans? Dan moet je deze film zeker opzetten! 3 sterren.

Cast
Naast Will Ferrell (Elf) en Ryan Reynolds (Deadpool) spelen ook Octavia Spencer (Hidden Figures), Patrick Page (In the Heights) en Rose Byrne (Neighbours) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sean Anders (Instant Family).

Vanaf 18 november 2022 is Spirited te kijken op Apple TV+. Genre: musical, komedie. Tijdsduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's