Documentaire Beste meneer Bouterse donderdag te zien op NPO 2

Documentaire Beste meneer Bouterse donderdag te zien op NPO 2
Decembermoorden lieten diepe sporen na

Kijktip :

In de persoonlijke documentaire Beste meneer Bouterse onderzoekt de 32-jarige journalist en filmmaker Ananta Khemradj hoe haar generatie verder moet in de nasleep van de Decembermoorden. Ondanks de veroordeling van Desi Bouterse lukt het Surinamers namelijk niet om de turbulente jaren tachtig een plek te geven.

Beste meneer Bouterse gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Verantwoordelijkheid
Ananta Khemradj vindt het hoognodig dat Surinamers het gesprek met elkaar aangaan, om daarna als land samen verder te kunnen. Beste meneer Bouterse is een hoogstpersoonlijke film van een filmmaker die bijna bezwijkt onder de verantwoordelijkheid die ze voelt. Welke toekomst heeft een land dat zijn verleden niet onder ogen durft te komen?

Heftige geschiedenis
Suriname was tot 25 november 1975 een kolonie van Nederland. Vijf jaar later vond een staatsgreep plaats onder leiding van de onderofficier Desi Bouterse. In de nacht van 7 op 8 december en op 9 december 1982 vonden de Decembermoorden plaats: het martelen en vermoorden van vijftien tegenstanders van het militair bewind in Suriname onder leiding van Bouterse.

De documentaire Beste meneer Bouterse is donderdag 1 december om 22.20 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Beste meneer Bouterse terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV