Documentaire The Beatles and India zie je donderdag 1 december op Canvas

Documentaire The Beatles and India zie je donderdag 1 december op Canvas
India was van grote invloed op rockband

Kijktip :

The Beatles begonnen in de jaren zestig als een mateloos populaire popgroep met relatief simpele liedjes, maar naarmate hun carrière vorderde waren er steeds meer invloeden uit andere culturen zichtbaar. De documentaire The Beatles and India focust op één van de belangrijkste inspiratiebronnen.

'Norwegian Wood'
The Beatles and India verkent de drie jaar durende fascinatie van The Beatles met India. Natuurlijk komt ook de transcendentale meditatie onder Maharishi Mahesh Yogi aan bod, maar het gaat vooral over de culturele invloeden. Zo gaan we terug naar 1965, toen gitarist George Harrison voor het eerst in aanraking kwam met de sitar en het instrument gebruikte in het nummer 'Norwegian Wood'.

Omgekeerde invloed
Vooral Harrison was gefascineerd door de Indische cultuur. Hij bouwde een vriendschap op met Ravi Shankar, één van de beroemdste muzikanten van India. The Beatles and India onderzoekt ook de omgekeerde invloed die The Beatles op de Indische jeugd hadden. Zo komen diverse Indische popsterren uit de jaren zestig aan het woord om te vertellen over de impact van de Engelse rockband.

De documentaire The Beatles and India is donderdag 1 december om 22.55 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV