Nederland - Verenigde Staten live op tv en online (achtste finale WK voetbal)

Nederland - Verenigde Staten live op tv en online (achtste finale WK voetbal)
Overleeft Oranje eerste knock-outwedstrijd?

Sport :

De groepsfase is achter de rug en zaterdag 3 december gaan de achtste finales van start. Nederland stuit in de eerste knock-outwedstrijd op de Verenigde Staten. Het duel is zaterdag om 16.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk het volledige speelschema van het WK voetbal op Gids.tv.

Slecht spel
Het Nederlands elftal heeft de harten van de voetballiefhebbers in binnen- en buitenland nog niet veroverd. In een zwakke poule met Senegal, Ecuador en Qatar kon Oranje allerminst imponeren. De eerste wedstrijd tegen Senegal werd in de slotfase ternauwernood gewonnen, het zeer teleurstellende tweede duel tegen Ecuador eindigde in 1-1 en de veredelde amateurs van Qatar werden slechts met 2-0 verslagen.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Verenigde Staten

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Politiek gevoelig
Gelukkig voor Oranje hebben de Verenigde Staten ook nog weinig indruk gemaakt. Zij begonnen hun WK met twee gelijke spelen: 1-1 tegen Wales en 0-0 tegen Engeland. De laatste groepswedstrijd moest gewonnen worden voor een plekje in de achtste finales. Dat duel was politiek gevoelig, want aartsvijand Iran was de tegenstander. Amerika won met 0-1 dankzij een treffer van Christian Pulisic.

De wedstrijd Nederland - Verenigde Staten is zaterdag 3 december om 16.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 15.15 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV