Serierecensie: Willow start fantasierijk met verhaal die niet al te serieus lijkt

Serierecensie: Willow start fantasierijk met verhaal die niet al te serieus lijkt
Met Warwick Davis

Film :

Vanaf 30 november staan de eerste drie afleveringen van Willow op Disney+. Warwick Davis, één van de lievelingetjes van George Lucas, is terug als titelpersonage Willow. Kan hij zich, ook met een cast van jonge tegenspelers, weer lekker uitleven? Lees hier onze eerste indruk van Willow.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Uniek en mystiek leven
Willow is een serie die zich afspeelt in een betoverende wereld. Na de film uit 1988 gaat het verhaal verder in een magische wereld waar kabouters, tovenaars, trollen en andere mystieke wezens leven. Een bijzondere groep helden gaat op avontuur, maar ze komen hun innerlijke demonen tegen en moeten samen de wereld redden.

Bron: Disney Plus

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 66% | IMDb ★ 5,4

Deze recensie gaat over de eerste drie afleveringen van Willow.

Voor de liefhebbers van de film van Ron Howard - die inmiddels alweer meer dan dertig jaar oud is - is deze serie een warm bad. Sommige dingen doet deze serie zelfs beter dan de originele film: de serie weet in ieder geval beter wat het wil zijn. Of dat het juiste is kan je over twisten: de serie wil duidelijk meer het jongvolwassen publiek aanspreken en laat daardoor de rauwe randjes die de film had achter zich. Ondanks de schrale CGI-capaciteit ziet deze serie er wonderschoon uit: een bewijs dat "echte" locaties echt iets aan een serie kunnen toevoegen. Het verhaal moet echt uit de startblokken schieten en dat is te merken in de eerste afleveringen: gek genoeg iets dat we bij veel van de Disney+ series tegenkomen. We zijn benieuwd of na de grote 'reveal' in aflevering 1 de boel nog op gang gaat komen. Het is in ieder geval heel fijn om Warwick Davis weer te zien. 3,5 ster, om mee te beginnen.

Cast
Onder meer Warwick Davis (Extras), Erin Kellyman (Falcon & The Winter Soldier) en Tony Revolori (Spider-Man: No Way Home) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story).

Vanaf 30 november 2022 is wekelijks een nieuwe aflevering van Willow te streamen op Disney+. Genre: fantasie, mysterie, avontuur. Totaal aantal afleveringen: 8. Lengte afleveringen: ca. 45 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV