Woensdag in Op1: Franse baguette toegevoegd als cultureel werelderfgoed

Woensdag in Op1: Franse baguette toegevoegd als cultureel werelderfgoed
De gasten van Op1 van woensdag 30 november

Kijktip :

Woensdagavond presenteren Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op woensdag 30 november.

Onderwerpen Op1 van woensdag 30 november

  • ‘250 gram van magie en perfectie’. Zo omschrijft president Macron het misschien wel bekendste symbool van de Franse cultuur. Vanaf vandaag is deze Franse baguette toegevoegd aan de lijst met cultureel werelderfgoed. Wat maakt het brood zo bijzonder? Meesterbakker Robèrt van Beckhoven vertelt er vanavond over.

  • Het ‘zorginfarct’ waar al jaren voor wordt gewaarschuwd, dreigt niet – het is er al. Dat is de boodschap van bestuurder Bart Berden van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Sommige mensen worden zieker dan nodig is, door de enorme wachtlijsten. Neuroloog Edo Arnoldus roept huisartsen daarom op minder patiënten door te verwijzen. Over de situatie in het ziekenhuis schuift het duo vanavond aan bij Op1.

  • Een primeur in scheidsrechtersland: morgen fluit Stéphanie Frappart als eerste vrouwelijke scheids een WK-wedstrijd. Ook fluit Danny Makkelie zijn tweede grote wedstrijd van dit toernooi. Na de clash tussen Spanje en Duitsland, zijn vanavond Polen en Argentinië aan de beurt. Is de Nederlandse scheidsrechter op weg naar de finale? In Op1 bespreken we het met voormalig scheidsrechter Mario van der Ende.

  • Het aantal mensen met tinnitus neemt enorm toe. Daarom wil de Gezondheidsraad onder andere dat de volumeknop omlaag gaat bij concerten en clubs. Maar dat advies gaat nog lang niet ver genoeg vindt componist Stephen Emmer, die al tien jaar oorsuizen heeft. Vanavond in Op1 vertelt hij erover.

  • Van de ene op de andere dag was ze opeens een bekende Nederlander: viroloog Marion Koopmans. Ze was een van de hoofdrolspelers in de coronacrisis, en kreeg daardoor ook te maken met ernstige bedreigingen. In een biografie, geschreven door haar zoon Mischa Huijsmans, kijkt Koopmans terug op haar ervaringen tijdens deze roerige periode en op haar carrière als viroloog. Vanavond zijn ze samen te gast bij Op1.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV