Recensie: Devotion is emotioneel spektakel in de lucht en op de grond

Recensie: Devotion is emotioneel spektakel in de lucht en op de grond
Met Jonathan Majors en Glen Powell

Film :

Vanaf 1 december is de film Devotion te zien in de Nederlandse bioscopen. Een interessante film van een kleine filmmaker met fantastische hoofdrollen voor Jonathan Majors en Glen Powell. Kan deze film soortgenoot Top Gun: Maverick voorbij? Lees hier de filmrecensie van Devotion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Just be my wingman"
Een paar gevechtspiloten van de Amerikaanse marine riskeren hun leven tijdens de Koreaanse oorlog en worden enkele van de meest gevierde wingmen van de marine.

Jonathan Majors in 'Devotion'. Bron: The Searchers

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 82% | IMDb ★ 7,0

Devotion is een zeer verrassende film, die vooral gedragen wordt door het acteerwerk van Jonathan Majors als de 'cadet' die tegen 100.000 muren aanloopt en Glen Powell, die als luiternant door zijn relatie met de cadet steeds meer vooroordelen jegens de 'zwarte piloot' tegenkomt. De film is er niet per se eentje die qua regie of verhaal heel creatief is, maar wint het dan weer op acteerwerk, stunts en uitstekende special effects in het oorlogsgeweld dat deze film toch wel op een confronterende manier wordt neergezet. 4 sterren.

Cast
Naast Jonathan Majors (Ant Man and the Wasp: Quantummania) en Glen Powell (Top Gun: Maverick) spelen ook Christina Jackson (Shirley), Thomas Sadowski (John Wick) en Joe Jonas (Camp Rock) in deze film. Deze productie is geregisseerd door J.D. Dillard (The Outsider).

Vanaf 1 december 2022 is Devotion te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: oorlog, drama. Tijdsduur: 138 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV