Recensie: Piece of My Heart gaat over echte vriendschap in bikkelharde wereld

Recensie: Piece of My Heart gaat over echte vriendschap in bikkelharde wereld
Met Elaine Meijerink, Roos Englebert, Jan Kooijman en Daniël Boissevain

Film :

Vanaf 1 december is de film Piece of My Heart te zien in de bioscoop. Met nog steeds de imponerende film Black Swan in ons collectief geheugen geeft deze film een bekend tafereel weer: de snoeiharde balletwereld. Naast een plié, allegro en arabesque zien we in dit drama vooral een echte vriendschap. Lees hier de filmrecensie van Piece of My Heart.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Olga en Irma
Het verhaal speelt zich af in de jaren '70, Amsterdam. Terwijl Olga en Irma, beiden zeer getalenteerde danseressen, zich staande proberen te houden in de veeleisende en ambitieuze balletwereld, wordt Olga als de grote nieuwe ster van het Koninklijk Ballet gelanceerd.

Actrice Elaine Meijerink (Irma Roeters) in de film 'Piece of My Heart'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 70% | IMDb ★ 8,0

De Nederlandse dramafilm Piece of My Heart is een verrassing in de bioscopen geworden. Het prille begin van twee jonge danseressen in een ultieme vriendschap, waarin tegelijkertijd jaloezie en afgunst onvermijdelijk zijn. Het fantastische acteerdebuut van Elaine Meijerink en Roos Englebert is indrukwekkend: met weinig woorden wordt soms eigenlijk alles gezegd. Ook de beelden en alle details daarvan lijken te kloppen. We zien de jaren '70 in volle glorie, compleet met auto's uit die tijd, sigaretten, meubels, kostuums, kapsels en make-up. Alles klopt tot in de puntjes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige dansscènes en de magistrale muziek. Kortom: Topdrama van de bovenste plank. Dan vergeven we de domme kerkhof-scène, waarin Olga in een open graf valt. Vier sterren.

Cast
Naast het acteerdebuut van Elaine Meijerink en Roos Englebert zijn ook Jan Kooijman (Coppelia), Daniël Boissevain (Oogappels), Gijs Scholten van Aschat (Zee van Tijd), Peter Paul Muller (Alles op Tafel), Gijs Blom (Bestseller Boy), Tina de Bruin (Niks Vreemds Aan) en Peter Blankenstein (Bumperkleef) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Dana Nechushtan (De Zaak Shell en Hollands Hoop).

Vanaf 1 december 2022 is de film Piece of My Heart te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 114 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV