Nederland - Argentinië live op tv en online (kwartfinale WK voetbal)

Nederland - Argentinië live op tv en online (kwartfinale WK voetbal)
Herhaling van halve finale 2014

Sport :

Met de achtste finales achter de rug is het vanaf vrijdag (9 december) tijd voor de kwartfinales op het WK voetbal in Qatar. Vrijdagavond staat de kraker Nederland - Argentinië op het programma. Het duel is vanaf 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv.

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Halve finale 2014
Nederland en Argentinië kennen een roemruchte geschiedenis op het WK voetbal. In 1978 verloor Oranje de finale na verlenging van gastland Argentinië, met sterspeler Mario Kempes in de gelederen. In 1998 bereikte Nederland de halve finale door de Argentijnen te verslaan, mede dankzij een legendarisch doelpunt van Dennis Bergkamp. En bij de vorige WK-deelname van Oranje, in 2014, verloren 'we' na strafschoppen van Argentinië.

Samenvatting en hoogtepunten Nederland - Argentinië

De hoogtepunten vind je op Gids.tv vanaf het begin van de wedstrijd. De samenvatting hieronder is direct na de wedstrijd op Gids.tv te bekijken.

Stijgende lijn
Na een moeizame groepsfase lijkt het Nederlands elftal in de knock-outfase een stijgende lijn te hebben ingezet. De Verenigde Staten werden in een leuke wedstrijd met 3-1 verslagen met prima spel (hoewel Oranje achterin nog weleens teveel ruimte weggaf). Argentinië rekende in de achtste finales af met Australië (2-1), mede dankzij een ontketende Lionel Messi - die alweer zijn derde treffer van dit WK maakt. Wie gaat er door naar de halve finale?

De wedstrijd Nederland - Argentinië is vrijdag 9 december om 20.00 uur live te zien op NPO 1 en de livestream via Gids.tv. De voorbeschouwing op NPO 1 begint om 18.45 uur, de samenvatting volgt op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV