Live-uitzending Geef om je hersenen woensdag te zien op NPO 1

Live-uitzending Geef om je hersenen woensdag te zien op NPO 1
Samenwerking Omroep MAX en Hersenstichting

Kijktip :

Omroep MAX en de Hersenstichting vragen woensdag (7 december) aandacht voor de impact van een hersenaandoening in de livespecial Geef om je hersenen. Sybrand Niessen en Martine van Os gaan in gesprek met toponderzoekers die er alles aan doen om hersenaandoeningen beter te behandelen en in de toekomst te voorkomen.

Geef om je hersenen gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Vier miljoen
Daarnaast komen bekende Nederlanders langs om te vertellen over hun angstige ervaringen vanwege een hersenaandoening, zoals Mariska Bauer en Viggo Waas. Zij behoren tot de vier miljoen Nederlanders die kampen met een hersenaandoening, die kan variëren van dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte, depressie en migraine tot hersenletsel na een ongeluk.

Herseninfarct
Mariska Bauer is getroffen door een herseninfarct. Samen met Frans Bauer vertelt ze in de studio over de impact die dit heeft op haar leven. Cabaretier en ambassadeur van de Hersenstichting Viggo Waas vertelt openhartig over de gevolgen van zijn herseninfarct en waar hij de kracht vandaan haalt om zichzelf weer terug te vinden. En er zijn optredens van Ricky Koole, Joe Buck, Desray en Berget Lewis.

De live-uitzending Geef om je hersenen is woensdag 7 december om 20.30 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special Geef om je hersenen terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV