Vanavond op tv: kwartfinale WK voetbal Marokko - Portugal, misdaadfilm L.A. Confidential

Vanavond op tv: kwartfinale WK voetbal Marokko - Portugal, misdaadfilm L.A. Confidential
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 december

Kijktip :

Vanmiddag staat de kwartfinale van Marokko op het WK voetbal in Qatar op het programma. Het Marokkaanse elftal komt in actie tegen Portugal, dus dat belooft een waar voetbalspektakel te worden. Er zijn natuurlijk ook mensen die niet van voetbal houden, en zij kunnen vanavond ook lekker plaatsnemen voor de televisie. Wat dacht je bijvoorbeeld van de misdaadfilm L.A. Confidential of de start van Irvine Welsh’s Crime op NPO 2. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 10 december.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Engeland - Frankrijk (kwartfinale WK voetbal)

NPO 1
19:53 uur

Vanaf 19.20 uur voorbeschouwing en om 20.00 uur live verslag van Engeland - Frankrijk, een absolute topwedstrijd in de kwartfinale van het WK voetbal in Qatar. Deze kraker is ook te zien op de livestream via Gids.tv.

'It's coming home'
De laatste jaren doet Engeland weer helemaal mee in het internationale voetbal. In 2018 strandden ze in de halve finale van het WK in Rusland en in de zomer van 2021 waren ze verliezend finalist op het WK. De supporters hebben echter hun mond vol; volgens hen is 'football coming home', aangezien de kiem voor de internationale populariteit van de sport werd gelegd in Groot-Brittannië. Zover is het echter nog niet...

Bekijk alle aankondigingen, livestreams, samenvattingen en hoogtepunten van het WK voetbal 2022 op Gids.tv.

Misdaadfilm: L.A. Confidential

Veronica
20:00 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Ed Exley doet er alles aan om hogerop te komen, zolang het maar volgens de regels gebeurt. Bud White hanteert zijn eigen regels, maar heeft problemen om zijn woede onder controle te houden. Jack Vincennes vindt het onderhouden van zijn contacten in Hollywood minstens zo belangrijk als het politiewerk. Na een brute schietpartij in een restaurant proberen deze drie agenten van het corrupte politiekorps achter de waarheid te komen.

Start: Irvine Welsh's Crime

Canvas
20:39 uur

Normaal gesproken zendt de NPO Britse en Scandinavische misdaadseries altijd uit nadat ze te zien waren bij de Vlaamse omroep, nu is dat andersom. Vanavond start Irvine Welsh's Crime op Canvas, enkele maanden nadat de serie werd uitgezonden op NPO 2.

Boek
De miniserie Crime is gebaseerd op het gelijknamige boek van de vermaarde schrijver Irvine Welsh, wiens romans Trainspotting en Filth ook al een filmadaptatie kregen. In Crime belanden we in de Schotse hoofdstad Edinburgh, waar de straten lang niet altijd veilig zijn. Het is aan inspecteur Ray Lennox om zaken op te lossen en daders te pakken.

Docu: Femicide

NPO 2
22:08 uur

Iedere acht dagen wordt er in Nederland een vrouw vermoord. In de indrukwekkende en heftige documentaire Femicide vertellen nabestaanden over hun dierbaren, die vermoord werden door een (ex-)partner.

Taboe
Femicide wordt in de media vaak gebracht als een gezins- of familiedrama, maar is dat ook zo? Waarom is femicide zo onderbelicht? Nabestaanden van femicide-slachtoffers delen hun verhaal, en bespreken ook het taboe dat kleeft aan de benaming: femicide, moord op vrouwen omdat ze vrouw zijn.

Misdaadfilm: Goodfellas

Veronica
22:47 uur

Henry Hill wil als van jongs af aan bij de maffia en begint er zijn carrière als loopjongen. Jimmy Conway neemt hem onder zijn hoede en door de jaren heen lijkt alles op rolletjes te lopen. Henry verdient bakken met geld, trouwt en zijn maffia-partners worden als familie. Op een dag komt Henry erachter dat Jimmy zakendoet buiten de maffia om en realiseert zich dat hij dat misschien ook moet gaan doen om het hoofd boven water te kunnen houden.

Actuele video's

Meer actuele video's