Recensie: Harry & Meghan is veel te lang en heeft veel te veel tranen

Recensie: Harry & Meghan is veel te lang en heeft veel te veel tranen
Documentaire over verbannen royaal paar

Film :

Vanaf 9 december staat de documentaire Harry & Meghan op Netflix. We moesten er even op wachten, maar het eerste grote project van de prins en zijn vrouw in het miljoenencontract van Netflix is een feit. Overstijgt de documentaire het gedoe over de serie? Lees hier de recensie van Harry & Meghan.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Niet eerder getoond
In de documentairereeks Harry & Meghan delen prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hun kant van hun spraakmakende liefdesverhaal. In zes afleveringen vertellen over het begin van hun relatie, maar over de breuk met de Britse koninklijke familie.

Harry en Meghan in promotiemateriaal voor 'Harry & Meghan: The Complete Story'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv
Het is niet zo dat je de documentaire Harry & Meghan aan gaat zetten en je lekker voor het verhaal gaat zitten. Ondanks dat het zo nu en dan best boeiend is, wordt het verhaal veel te lang uitgerekt. Het geheel wordt opgevuld met archiefbeelden, oude interviews, interviews met vrienden en uiteraard steeds hetzelfde shot van de twee hoofdrolspelers, waar de tranen rijkelijk vloeien. Schrijnend is het allemaal zeker, maar de vraag is of de twee niet beter een lekker leven hadden kunnen gaan leiden in de 'golden state' en de documentaire-camera het huis uit hadden moeten schoppen. Uiteindelijk brent de documentaire niets dat de controverse rondom de serie kan overkomen. Blijkbaar moest er vertelt worden wie de "echte Harry en Meghan" zijn, en moest er natuurlijk ook even geld worden verdiend.

Reactie koningshuis
Volgens de boodschap aan het begin van de documentaireserie 'weigerden leden van de koninklijke familie commentaar te geven op de inhoud van deze serie'. Volgens paleisbronnen is de familie echter niet om een reactie gevraagd.

Vanaf 9 december 2022 is Harry & Meghan te kijken op Netflix. Genre: documentaire. Aantal afleveringen: 6. Lengte afleveringen: ca. 55 minuten. IMDb ★ 2,5.

Actuele video's

Meer actuele video's