Recensie: The Banshees of Inisherin wandelt op randje van Ierse perfectie

Recensie: The Banshees of Inisherin wandelt op randje van Ierse perfectie
Met In Bruges-duo Farrell en Gleeson

Film :

Vanaf donderdag 26 januari draait de nieuwe film The Banshees of Inisherin in de Nederlandse bioscopen. Het acteursduo en de regisseur van In Bruges komen terug in een film die het Ierse leven in- en uitademt. Gaat dat ook in Nederland goed vallen? Lees hier de filmrecensie van The Banshees of Inisherin.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Hoe duur is vriendschap?
Het verhaal gaat over Padraic. Hij is sinds mensenheugenis beste maatjes met Colm. Ze wonen op een rustig eiland aan de westkust van Ierland. Hun vriendschap hangt aan een zijden draadje wanneer Colm van de ene op de andere dag weigert met Padraic te praten. Deze verandering heeft een weerslag op de hechte gemeenschap en zet een reeks gebeurtenissen in gang die hun verdere levens zullen bepalen.

Colin Farrell in 'Banshees of Inisherin'. Bron: Searchlight Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★★

Entertainment-score: 88% | IMDb ★ n.n.b.

Banshees werd bij zijn premières op verschillende filmfestivals lovend ontvangen. Wij kunnen dat beeld alleen maar bevestigen. De hoofdrollen van Colin Farrell en Brendan Gleeson zijn meesterlijk neergezet, maar de credits daarvoor gaan toch voornamelijk naar scenarioschrijver (en regisseur) Martin Mcdonagh, die na Three Billboards opnieuw een scenario neerzet om van te watertanden. Ook de cinematografie, die ditmaal van de hand van Ben Davies komt - overigens een man met een indrukwekkend cv en voor Three Billboards al eens genomineerd werd voor een BAFTA. Soms zijn er niet veel woorden nodig om een beeld te schetsen, het enige dat we kunnen zeggen is: ga deze film kijken! Vijf dik verdiende sterren.

Cast
Naast Colin Farrell (The Batman) en Brendan Gleeson (The Tragedy of Macbeth) spelen ook Kerry Condon (Better Call Saul), Barry Keoghan (Eternals) en Gary Lydon (War Horse) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Martin Mcdonagh (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Vanaf 26 januari 2022 is The Banshees of Inisherin te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama, komedie. Tijdsduur: 114 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV