Dinsdag in Op1: Art Rooijakkers en Jaap Reesema over gloednieuwe programma DNA Singers

Dinsdag in Op1: Art Rooijakkers en Jaap Reesema over gloednieuwe programma DNA Singers
De gasten van dinsdag 10 januari

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 10 januari.

Lees verder onder de video's.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 10 januari

  • Precies een jaar geleden stonden ze met zijn allen op het bordes: het vierde kabinet-Rutte. Een kabinet dat met meerdere crises en de oorlog in Oekraïne met veel voor de kiezen kreeg, maar zich nu opmaakt voor het tweede regeringsjaar. Op welke dossiers boekte het kabinet vooruitgang? En wie vielen er op in de ministersploeg? We bespreken het vanavond met politiek verslaggever Xander van der Wulp.

  • De Nederlandse kottervisserij verkeert in zwaar weer en vissers laten zich massaal uitkopen door de overheid. Is er nog toekomst voor de visserij in Nederland? We praten erover met Jaap Tanis, die onlangs met pijn in zijn hart stopte als visser, en met Durk van Tuinen van de Nederlandse Vissersbond.

  • Midlifecrisis of niet, wielerjournalist Thijs Zonneveld maakt een opmerkelijke comeback. De alweer 42-jarige oud-wielrenner keert dit jaar namens BEAT-cycling terug in het profpeloton. Afgelopen weekend maakte hij al zijn debuut in de strandrace Egmond-Pier-Egmond. Vanavond vertelt Zonneveld bij Op1 over zijn rentree en zijn doelen voor komend seizoen.

  • The Jackson 5, The Beach Boys en de familie Hazes. Er zijn vele voorbeelden van families gezegend met een prachtige stem. Maar is goed kunnen zingen eigenlijk erfelijk bepaald? In het nieuwe RTL-programma DNA Singers gaan Art Rooijakkers en Jaap Reesema op zoek naar het antwoord. Ze schuiven vanavond aan samen met Laura Wesseldijk, die onderzoek doet naar de genetische aspecten van muzikaliteit.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's