Vanavond op tv: nieuwe show DNA Singers, Manuel Venderbos in De slimste mens

Vanavond op tv: nieuwe show DNA Singers, Manuel Venderbos in De slimste mens
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 januari

Kijktip :

Het voetbalseizoen is weer losgebarsten, zo kun je vanavond bijvoorbeeld kijken naar de strijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle. Ben je geen voetbalfan, dan is er ook genoeg om uit te kiezen, zoals een gloednieuwe muzikale show met BN’ers, de populairste kennisquiz van Nederland, een indrukwekkende documentaire of romantische film… Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 12 januari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Nieuw: DNA Singers

RTL 4
20:30 uur

RTL blijft maar muzikale spelshows verzinnen die een unieke inslag hebben. De nieuwe uitvinding is DNA Singers, de terugkeer van presentator Art Rooijakkers. Je ziet het donderdag op RTL 4. In DNA Singers worden elke week drie bijzondere zangers en zangeressen verwelkomt in de studio. Deze drie hebben namelijk alle drie een bekende zanger of zangeres in de familie. Kunnen de panels raden welke zanger familie is en of het wel of niet in de genen zit? Dat moeten de panels doen onder de vakkundige leiding van Jeroen van Koningsbrugge - die zelf met Jurk! een aantal hits had - en Jaap Reesema, deelnemer aan het laatste seizoen van Beste Zangers. De presentatie is in handen van Art Rooijakkers, die terugkeert nadat hij op doktersadvies lang zijn stem niet mocht gebruiken.

Romantische film: Fifty Shades Darker

NET 5
20:30 uur

In de romantische film Fifty Shades Darker besluiten Christian en Anastasia hun relatie nog een kans te geven. Terwijl ze elkaar opnieuw proberen te vertrouwen, wordt Ana geconfronteerd met het duistere verleden van Christian.

De slimste mens: Manuel Venderbos

NPO 1
20:34 uur

In de nieuwe aflevering van De slimste mens is het Manuel Venderbos die zich bij de twee overgebleven kandidaten voegt. Wie gaan er door naar de volgende ronde van vier afleveringen? Manuel Venderbos is één van de bekendere kandidaten van deze reeks. De presentator is al jaren een bekend gezicht in Hilversum, die heeft gewerkt voor de Evangelische Omroep en voor RTL. Sinds 2019 presenteert Venderbos de ochtendshow van het Algemeen Dagblad, genaamd De ochtendshow to go.

Bekijk ook het uitzendschema van De slimste mens winter 2023.

Over De slimste mens
De slimste mens is dit seizoen te zien op NPO 1 en staat zoals altijd onder de bezielende leiding van presentator Philip Freriks en kritisch jurylid Maarten van Rossem. In dit seizoen is de quiz vier dagen in de week te zien.

Live: Feyenoord - PEC Zwolle (KNVB Beker)

FOX
21:00 uur

Voorbeschouwing om 20.00 uur, live verslag vanaf 21.00 uur. Op donderdag 12 januari spelen Feyenoord en PEC Zwolle in de KNVB Beker tegen elkaar in De Kuip in Rotterdam. De koploper van de Eredivisie op dit moment komt, ondanks het puntverlies tegen FC Utrecht afgelopen zondag, nog steeds uit Rotterdam Zuid. De Rotterdammers kunnen nog steeds drie prijzen pakken dit jaar. Of daar na donderdag ook nog steeds een KNVB Beker bijhoort, dat zal afhangen van deze wedstrijd tegen de nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie.

Bekijk het complete speelschema van Feyenoord.

Voorbeschouwing
De voorbeschouwing van de wedstrijd (met analyse en interviews) start om 20.00 uur op ESPN en FOX. Na de wedstrijd zijn interviews en analyses te zien op ESPN. In het NOS Journaal van 23.15 uur is een samenvatting te zien van deze wedstrijd.

Sinan op zoek naar het Paradijs: Syrië en de Eufraat

NPO 1
21:21 uur

Jarenlang heeft Sinan verslag gedaan van de strijd in het Midden-Oosten. Nu is het tijd om ook de schoonheid van het gebied te laten zien. In de tweede aflevering van Sinan op zoek naar het paradijs gaat hij langs de grens met Syrië. Langs de rivier de Eufraat treft Sinan bewoners die vol overgave de geschiedenis en schoonheid van hun land beschermen. Voorbij de grens met Syrië wordt hij verrast door een groep dansers. Nu de stofwolken enigszins zijn opgetrokken gaan journalist Sinan Can en documentairemaker Thomas Blom op een nieuwe ontdekkingstocht door het Midden-Oosten. Ze volgen de mythische rivier de Eufraat op zoek naar de mooiste landschappen, de meest kleurrijke mensen en de verborgen schatten.

Docu: Mariupol: The People's Story

NPO 2
22:09 uur

Marioepol was een bruisende, moderne Europese havenstad in het zuidoosten van Oekraïne met 430.000 inwoners. Toen dit jaar de oorlog met Rusland uitbrak werd vrijwel de gehele stad in twee maanden tijd vernietigd. De documentaire Mariupol - The People's Story toont hoe de laatste dagen voor de val van Marioepol verlopen. De verhalen worden verteld door de inwoners zelf en de beelden die ze met hun telefoons maakten. De documentaire bevat een indringend en aangrijpend verhaal, niet alleen over de verwoestende kracht van oorlog, maar ook over de moed en veerkracht van de Oekraïners. Inwoners vertellen hoe de verwoesting eraan toeging, over de talloze bombardementen op de stad; op hun woningen, op de kraamkliniek en op de Schouwburg waar honderden vrouwen en kinderen zich schuilhielden. Ze vertellen over hun angst, maar ook over hun liefde voor Marioepol.

Actuele video's

Meer actuele video's