Bijzondere documentaire De nacht van '53 dinsdag op NPO 2: hoe gingen de dramatische uren?

Bijzondere documentaire De nacht van '53 dinsdag op NPO 2: hoe gingen de dramatische uren?
Kefah Allush vertelt de spannende verhalen

Kijktip :

Om de grootste Watersnoodramp die Nederland ooit gekend heeft te herdenken, heeft naast de NTR ook de EO (samen met Omroep Zeeland) een speciale documentaire ontwikkelt. Presentator Kefah Allush neemt de kijker mee in de spannende en dramatische uren vlak voor en vlak nadat de dijken breken.

De nacht van '53 gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Herinneringen
De impact van de Ramp was enorm: 1836 mensen en honderdduizenden dieren kwamen om. Dat is nog altijd voelbaar in het leven van veel Zeeuwen, inwoners van Zuid-Holland en West-Brabant. De ooggetuigen vertellen over de herinneringen aan die nacht, maar ook hoe ze dit de rest van hun leven hebben meegedragen.

Oogetuigen
Willy Pilaar is één van die ooggetuigen. Ze is net negen jaar oud ten tijde van de Watersnoodamp en kan zich die nacht nog zo voor zich halen: "Het was zo koud, regen, sneeuw, ik hoor het water nog denderen." Alhoewel ze als kind ‘goed’ uit de rampnacht is gekomen, hield ze er meer aan over dan gedacht. Als het hevig stormt gaat ze niet naar bed, maar wacht ze tot het weer licht wordt.

De nacht van '53 is op dinsdag 31 januari om 22.40 uur te zien op NPO 2. Je kunt de volledige documentairespecial De nacht van '53 terugkijken op Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV