Serierecensie: westerndrama 1923 is prequel van Yellowstone en dikke aanrader

Serierecensie: westerndrama 1923 is prequel van Yellowstone en dikke aanrader
Met Harrison Ford en Helen Mirren

Film :

Vanaf 16 januari is de serie 1923 te zien op SkyShowtime. Na de inmiddels vijf seizoenen tellende hitserie Yellowstone met Kevin Costner en de eerste prequel 1883 met Sam Elliott in de hoofdrol gaan we nu naar de chaotische jaren '20 en volgen we weer de familie Dutton. Ditmaal zijn de hoofdrollen voor niemand minder dan Harrison Ford en Helen Mirren. Lees hier serierecensie van 1923.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

A Yellowstone Origin Story
Het verhaal gaat over Jacob en Cara Dutton. Zij staan aan het hoofd van de familie Dutton, die de grootste runderboerderij van Montana onder zich heeft. Deze familie wordt gedurende de 'roaring twenties' gevolgd, waarin ze met verschillende problemen te maken krijgen, als droogte en een pandemie, maar ook drama binnen de familie.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★

Entertainment-score: 78% | IMDb ★ 8,6

Deze serierecensie is gebaseerd op de eerste drie afleveringen van 1923

Veel Yellowstone-fans keken er reikhalzend naar uit: de komst van de prequelserie 1923 naar SkyShowtime. Na een maand vertraging staan nu gelukkig de eerste drie afleveringen op de streamingdienst. Een echte westernserie die de nieuwe generaties Duttons volgt, met glansrollen voor Harrison Ford en Helen Mirren. Naast de waanzinnig mooie landschappen van Montana gaan we ook naar Afrikaanse Nairobi, waar een bloedstollende verhaallijn loopt over zoonlief Spencer Dutton. Groot drama: er staan zelfs wat lichte The Handmaid's Tale-vibes op het programma. De serie is zo verslavend, dat we niet kunnen wachten op de volgende afleveringen. Een dikke aanrader: Vier sterren.

Cast
Naast Harrison Ford (Indiana Jones and the Dial of Destiny) en Helen Mirren (The Duke) zijn ook Brandon Sklenar (Midway), Julia Schlaepfer (Charlie Says) en Jerome Flynn (Game of Thrones) te zien in deze serie. Deze productie is geregisseerd door Taylor Sheridan (Wind River).

Bron: Paramount+

Vanaf 16 januari 2023 is de serie 1923 te zien op SkyShowtime. Elke maandag volgen er nieuwe afleveringen. Deze serie bevat 8 afleveringen van ongeveer 50 minuten. Genre: western, drama.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV