Recensie: in Klem zorgt Italiaanse maffia voor problemen in spannende finale

Recensie: in Klem zorgt Italiaanse maffia voor problemen in spannende finale
Met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan

Film :

Vanaf 2 februari is de film Klem te zien in de Nederlandse bioscopen. Na drie succesvolle seizoenen van Klem pakken de makers nog één keer uit in de vorm van deze speelfilm, die ook voor de niet-seriekijkers de moeite waard is. Lees hier de filmrecensie van Klem.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Het koppel Marius en Kitty wonen alweer enige tijd in Italië, waar ze de hand hebben weten te leggen op een wijngaard in Toscane. Marius heeft zijn leven gebeterd, dus vertrekt Hugo vol goede moed om samen met Sophie zijn dochter Suus voor een langverwachte reünie bij hartsvriendin Chrissie af te zetten.

Actrice Georgina Verbaan en Jacob Derwig in de film 'Klem'

Beoordeling van de Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 65% | IMDb ★ 6,4

De misdaadserie Klem is niet de eerste succesvolle Nederlandse serie die de transitie naar het witte doek maakt: onder andere Penoza deed dit ook al. De premise van deze film: kaaskoppen ontmoeten de mafioso onder de Italiaanse zon, waar een wijngaard voor een prikkie op de kop wordt getikt. Maar, zoals we wel kunnen verwachten, zit er een dikke vette adder onder het gras. De 'vriendschap' tussen de keurige Hugo Warmond (Barry Atsma) en de vloekende crimineel Marius Milner (Jacob Derwig) werkt aanstekelijk en ook vrouw Kitty (Georgina Verbaan) is een glansrol. Een lekkere wegkijker die zeker volle bioscoopzalen gaat trekken. Drie sterren.

Cast
Naast Barry Atsma (The Serpent Queen) en Georgina Verbaan (De Suprise) is ook Jacob Derwig (Penoza) en Ellen Parren (Het Gouden Uur) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Frank Ketelaar (Overspel).

Vanaf 2 februari 2023 is de film Klem te zien in bioscopen. Genre: misdaad, drama. Tijdsduur: 110 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV