Serierecensie: Mayor of Kingstown seizoen 2 is keiharde actie die weinig blijft hangen

Serierecensie: Mayor of Kingstown seizoen 2 is keiharde actie die weinig blijft hangen
Met Jeremy Renner opnieuw in hoofdrol

Film :

Vanaf 30 januari staan de eerste twee afleveringen van Mayor of Kingstown op SkyShowtime. Na het nieuws rond de persoon Jeremy Renner ligt er natuurlijk wat meer nadruk op dit seizoen. Komt dit tweede seizoen van de serie van Taylor Sheridan net zo lekker uit als het eerste? Lees hier onze eerste indruk van Mayor of Kingstown.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Grimmige kijk
De serie volgt de McLusky-familie die in Kingstown, Michigan aan de macht in is en waar opsluiting in de gevangenis de enige bloeiende industrie is. Met thema's als systematisch racisme, corruptie en ongelijkheid biedt de serie een grimmige kijk op de pogingen van de McLusky-familie om de orde te handhaven en gerechtigheid te brengen in een stad waar beide ver te zoeken zijn.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 62% | IMDb ★ 8,2

Deze recensie gaat over de eerste aflevering van Mayor of Kingstown.

Taylor Sheridan is natuurlijk een bekende voor de geoefend seriekijker, want met Yellowstone en Tulsa King heeft hij een aantal parels op zijn naam staan. Het eerste seizoen van deze serie werd door het publiek goed ontvangen en dus was het tweede seizoen niet ver weg. Ook dit seizoen is redelijk heftig in de actie: soms voelt het geweld niet echt gerechtvaardigd en vooral gedaan om maar zoveel mogelijk geweld te tonen. Het acteerwerk is overigens ook dit seizoen weer uitstekend, met Jeremy Renner als uitstekend gezicht voor deze serie en hele goede rollen voor Dianne Wiest en de bijzonder interessante Taylor Handley. Al met al schiet deze serie op sommige punten echt wel tekort, maar blijft het een heerlijke serie om met een chippie lekker op de bank te ploffen. 3 sterren.

Cast
Jeremy Renner (Hawkeye) en Dianne Wiest (I Care a Lot) spelen de hoofdrollen deze serie. Deze productie wordt geleid door Taylor Sheridan (Yellowstone).

Jeremy Renner in 'Mayor of Kingstown'. Bron: Paramount

Vanaf 30 januari 2023 is wekelijks een nieuwe aflevering van Mayor of Kingstown te streamen op SkyShowtime. Genre: actie, misdaad. Totaal aantal afleveringen: 10. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV