Dinsdag in Op1: Erik van Muiswinkel brengt een ode aan de Nederlandse taal

Dinsdag in Op1: Erik van Muiswinkel brengt een ode aan de Nederlandse taal
De gasten van Op1 van dinsdag 31 januari

Kijktip :

Dinsdagavond presenteren Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op dinsdag 31 januari.

Onderwerpen Op1 van dinsdag 31 januari

  • Hij is een groot liefhebber van de Nederlandse taal. En aan mensen die voortdurend foutjes verbeteren ergert Erik van Muiswinkel zich kapot. In zijn nieuwe voorstelling ‘Moojen ligjes in de lugt’ brengt de cabaretier een ode aan de Nederlandse taal en aan zijn overleden makker Jeroen van Merwijk. Vanavond vertelt hij erover bij Op1 en laat hij een van de favoriete nummers van Jeroen horen.

  • Prominente PvdA’ers en GroenLinksers zijn lid geworden van beide partijen. Zo ook oud-partijleider Job Cohen van de PvdA en voormalig GL-politica Andrée van Es. Lukt het de twee partijen om samen de grote uitdager op links te worden?

  • Minister van armoede Carola Schouten roept kerken en moskeeën op de overheid te helpen bij het bestrijden van armoede. Toch weten weinig armen de kerk te vinden, blijkt uit het nieuwe rapport ‘Armoede in Nederland’ van de Nederlandse kerken. Wat kunnen we hier aan doen? Minister Schouten, kerkpionier Bettelies Westerbeek en ervaringsdeskundige Riane Kuzee schuiven aan bij Op1.

  • Van glinsterende kanonnen tot luxueus Italiaans aardewerk; hoogleraar maritieme archeologie Martijn Manders wist niet wat hij zag tijdens zijn duik naar De Klein Hollandia. Het scheepswrak werd in 2019 voor de Engelse kust gevonden en blijkt nu een belangrijk Nederlands oorlogsschip uit de 17e eeuw. Manders vertelt vanavond bij Op1 over deze historische ontdekking en neemt spectaculaire beelden mee.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV