Recensie: True Spirit is prachtig avontuur over 'volg je dromen'

Recensie: True Spirit is prachtig avontuur over 'volg je dromen'
Met Teagan Croft, Anna Paquin en Cliff Curtis

Film :

Vanaf 3 februari is de film True Spirit te zien op Netflix. Met de dolfijnen die om je boot zwemmen, walvissen die je gedag zeggen en een doel die de meeste mensen zullen afkeuren: Een 16-jarige meisje zeilt in 210 dagen de wereld rond, maar Moeder Aarde maakt het haar niet makkelijk. Lees hier de filmrecensie van True Spirit.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Jessica Watson
Het bijzondere verhaal van de Australische tiener, Jessica Watson, de jongste persoon ooit die solo, in 210 dagen en non-stop rond de wereld zeilde. Velen verwachten daarentegen dat ze zal falen. Met de steun van haar zeilcoach en mentor, Ben Bryant, en haar ouders, Julie en Roger, is Jessica vastbesloten om te bereiken wat voor onmogelijk werd gehouden: het bevaren van 's werelds meest uitdagende stukken oceaan.

Acteur Josh Lawson (vader Roger Watson), Anna Paquin (moeder Julie Watson) en Teagan Croft (Jessica) in de film 'True Spirit'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 6,9

Streamingdienst Netflix heeft weer een gloednieuwe speelfilm in huis over een jonge zeilster (gespeeld door Teagan Croft) met een missie. Met een frisse soundtrack (jawel, Nederlandse zanger Dotan komt zelfs voorbij met het nummer Home) en een fijne cast. Het verhaal verrast wanneer blijkt dat Jessica's grootste uitdagingen niet alleen bestaan uit hevige storm, windstilte en uit koers varende vrachtschepen, maar ook de enorme heimwee naar haar familie en de gevoelens van eenzaamheid. De band met haar familie is echt ontroerend. Een mierzoete aanrader voor alle avonturiers onder ons. Een mooie film over doorzettingsvermogen, familieliefde en liefde voor zeilen en de zee. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Teagan Croft (Titans) en Anna Paquin (True Blood) zijn ook Josh Lawson (Mortal Kombat) en Cliff Curtis (Avatar: The Way of Water) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Sarah Spillane (Around the Block).

Vanaf 3 februari is de film True Spirit te zien op Netflix. Genre: avontuur, drama, biografie. Tijdsduur: 109 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV