Recensie: The Inspection is betekenisvol drama met sterke rol voor Jeremy Pope

Recensie: The Inspection is betekenisvol drama met sterke rol voor Jeremy Pope
Daarnaast ook Gabrielle Union en Bokeem Woodbine

Film :

Vanaf 23 februari is de film The Inspection te zien in de bioscopen. Wij houden van filmstudio A24 (bekend van Midsommar en meesterwerk Everything Everywhere All at Once), vooral omdat ze orgineel, fris en anders zijn. Dat doen ze met deze film weer, maar dan wel net iets anders. Lees hier de filmrecensie van The Inspection.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ellis French
Het waargebeurde verhaal gaat over de homoseksuele zwarte man Ellis. Hij heeft een slechte band met zijn moeder, die eigenlijk niets met hem te maken wil hebben. Met weinig hoop voor de toekomst besluit hij om zich bij de mariniers aan te sluiten. Vechtend tegen de diepgewortelde vooroordelen en de slopende basistraining, vindt hij onverwachts kameraadschap, kracht en steun in deze groep mensen.

Acteur Jeremy Pope (Ellis French) en Gabrielle Union (Inez French) in de film 'The Inspection'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★

Entertainment-score: 69% | IMDb ★ 7,2

In de film, gebaseerd op waargebeurde feiten, volgen we het leven van Ellis. De film is een degelijk drama met topcast. Acteur Jeremy Pope speelt de sterren van de hemel in de film, die mede door zijn karakter een zeer belangrijke boodschap meedraagt: wees in alle gevallen gewoon jezelf. Laat je door niemand vertellen dat je geen marinier kan worden, vooral niet door je eigen moeder. Die moeder wordt in dit drama overigens uitstekend geportretteerd door Gabrielle Union. Een sfeervol kleinschalig drama die imponeert in acteerwerk en mooi camerawerk. Daarbij is een zakdoek gewenst en een traan gegarandeerd. Drie sterren.

Cast
Naast Jeremy Pope (Hollywood en Pose) zijn ook Gabrielle Union (Bad Boys II), Raúl Castillo (Knives Out), Eman Esfandi (King Richard), Bokeem Woodbine (Ghostbusters: Afterlife) en McCaul Lombardi (American Honey). Deze productie is geregisseerd door Elegance Bratton (Pier Kids).

Vanaf 23 februari 2023 is de film The Inspection te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: drama. Tijdsduur: 95 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's