Vanavond op tv: start nieuw seizoen verkiezingsquiz Kiespijn met Diederik Ebbinge

Vanavond op tv: start nieuw seizoen verkiezingsquiz Kiespijn met Diederik Ebbinge
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 februari

Kijktip :

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart gaat presentator Diederik Ebbinge de zwevende kiezer helpen in de vorm van een quiz. In Kiespijn strijden Hanneke Groenteman (Team Links) en Rutger Castricum (Team Rechts) tegen elkaar. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zondag 19 februari.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

IJsmeesters - een koud kunstje: BN'er assistentie

SBS 6
19:58 uur

In de tweede aflevering van De IJsmeesters zijn er nog vijf ijskunstenaars overgebleven. In de eerste opdracht van deze week krijgen ze hulp en assistentie van een bekende ijsfan. De ijskunstenaars krijgen tijdens de speed-carve opdracht een assistent: Emma Wortelboer, John de Bever, Jordi Huirne, Iris Rulkens en Carolina Dijkhuizen komen ze helpen. Samen moeten ze, onder grote tijdsdruk, een sculptuur maken. Deze week is voormalig topwielrenster Leontien van Moorsel het speciale gastjurylid. Het thema van haar opdracht is natuurlijk sport: ze vraagt de ijskunstenaars een sculptuur te maken waar de beweging van afspat. Uiteindelijk vallen er kunstenaars af: de overgebleven kandidaten gaan naar de finale.

Docu: Stil water

NPO 2
20:15 uur

De ingrijpende documentaire Stil water is zondag te zien op NPO 2 en volgt drie verschillende gezinnen die moeten leren omgaan met de realiteit van een kind, broertje of zusje met kanker. De documentaire laat op een aangrijpende manier zien hoe het leven van de gezinsleden rondom Fien, Matthijs en Bente wordt opgeschud door deze ziekte. De broers en zussen vertellen hoe ze zich groot proberen te houden, maar ook worstelen met hun eigen emoties wanneer blijkt dat de situatie verergert. Twee jaar lang heeft filmmaker Simonka de Jong de gezinnen mogen volgen. Thuis in de kinderkamer, bij behandelingen, samen aan de eettafel, bij de therapeut en bij spannende gesprekken in het Prinses Máxima Centrum.

Terug: Kiespijn

NPO 3
20:20 uur

In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart gaat presentator Diederik Ebbinge (Promenade) de zwevende kiezer helpen in de vorm van een quiz. Kiespijn is vanaf zondag te zien. De politieke panelquiz is voor een derde keer terug en wordt ook dit keer gespeeld met twee teams die worden geleid door de teamcaptains Rutger Castricum ('team rechts') en Hanneke Groenteman ('team links'). Ook dit jaar verzorgd Gijs Rademaker, opiniespecialist van RTL, weer de nodige duiding. Deze week zitten in 'team links' cabaretier en schrijver Johan Fretz en Eerste Kamerlid Mei Li Vos. In team rechts schuiven ditmaal oud-staatssecretaris Mona Keijzer en radio-dj Sander Lantinga aan.

Dramafilm: Memento

NET 5
22:45 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

Na de moord op zijn vrouw besluit Leonard haar dood te wreken. Hij wordt daarbij gehinderd door het verlies van zijn kortetermijngeheugen, waardoor hij gedwongen is alles te fotograferen en noteren.

Actuele video's

Meer actuele video's