Donderdag in Op1: over het CDA-opiniestuk; dat linkse partijen het stikstofdebat polariseren

Donderdag in Op1: over het CDA-opiniestuk; dat linkse partijen het stikstofdebat polariseren
De gasten van Op1 van donderdag 2 maart

Kijktip :

Donderdagavond presenteren Sven Kockelmann en Fidan Ekiz de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op donderdag 2 maart.

Lees verder onder de video's


Onderwerpen Op1 van donderdag 2 maart

  • Het was voor haar de zevende keer binnen een jaar, maar nog niet eerder voelde een reis zo intens. NOS-verslaggever Kysia Hekster is net terug uit Oekraïne. Ze zag dat de emoties in het land in oorlog in een jaar tijd enorm zijn toegenomen. Over haar ervaringen vertelt ze vanavond in Op1.

  • Cartograaf Reinder Storm grasduinde in zeven eeuwen aan landkaarten en atlassen voor de tentoonstelling Open Kaart. Hij legt uit waarom iedereen van kaarten houdt, ook als je het nog niet wist. Rachid Finge van Google weet juist alles van de kaart van de toekomst.

  • De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is in volle gang. CDA-lijsttrekkers schreven een opiniestuk; linkse partijen polariseren het stikstofdebat. Lijsttrekker Mirjam Sterk van CDA Utrecht geeft uitleg, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte is het niet met haar eens. Annabel Nanninga (JA21) maakt zich kwaad over de ‘bedachte tweestrijd’ tussen de VVD en de linkse wolk. En Charlotte Nijs van het EenVandaag Opiniepanel komt met een nieuwe peiling.

  • Een dag na het vernietigende rapport van de Onderzoeksraad over de moord op Peter R. de Vries, Derk Wiersum en de broer van kroongetuige Nabil B. willen advocaten Peter Schouten en Onno de Jong dat de bezem door het Openbaar Ministerie gaat. In Op1 lichten ze hun vervolgstappen toe.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Actuele video's

Meer actuele video's