Oscars 2023 live op tv: waar en wanneer kijk je de 95ste Academy Awards?

Oscars 2023 live op tv: waar en wanneer kijk je de 95ste Academy Awards?
Met gastheer van de avond: Jimmy Kimmel

Kijktip :

De 95ste Academy Awards - ofwel Oscars - worden op zondag 12 maart 2023 uitgereikt in het Dolby® Theater in Ovation Hollywood. Ze worden live uitgezonden op ABC en in meer dan 200 landen wereldwijd. Maar nu is de grote vraag: is deze feestavond ook in Nederland te zien? Het antwoord is gelukkig: ja!

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

FilmBox
In Nederland kijk je de 95ste Academy Awards live via de zender FilmBox. Deze zender neemt het stokje over van Fox, die vele jaren de Oscars mocht uitzenden. FilmBox zendt de ceremonie integraal uit in de nacht van 12 op 13 maart 2023. FilmBox is beschikbaar voor kijkers van Canal Digitaal (kanaal 14) en Ziggo (Kanaal 100).

Actrice Michelle Yeoh in de film 'Everything Everywhere All at Once' wordt gezien als grote kanshebber voor Beste film als Beste vrouwelijke hoofdrol.

Host
Talkshowhost Jimmy Kimmel gaat dit jaar opnieuw de uitreiking van de Oscars presenteren. Het is de derde keer dat Kimmel de uitreiking van de grootste filmprijzen ter wereld aan elkaar gaat praten. Grote kanshebbers zijn onder andere de films Everything Everywhere All at Once, The Banshees of Inishering en All Quiet on the Western Front.

De Oscars 2023 vinden dit jaar plaats op 12 maart 2023 in het Dolby Theatre in Los Angeles, Californië. In Nederland kun je op 13 maart om 01.00 uur exclusief terecht bij de zender FilmBox. Dit kanaal is onder meer te vinden bij Ziggo en Canal Digitaal.

Actuele video's

Meer actuele video's