Vrijdag in Op1: Joost Eerdmans (JA21) en Mirjam Bikker (ChristenUnie) gaan in debat

Vrijdag in Op1: Joost Eerdmans (JA21) en Mirjam Bikker (ChristenUnie) gaan in debat
De gasten van Op1 op vrijdag 10 maart

Kijktip :

Vrijdagavond presenteren Natasja Gibbs en Nadia Moussaid de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij de uitzending van Op1 op vrijdag 10 maart.

Lees verder onder de video's


Onderwerpen Op1 van vrijdag 10 maart

  • Woensdag mogen we stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen. In de campagne spelen klimaat en asiel en immigratie een belangrijke rol. Wat is het beste voor Nederland? JA21-fractievoorzitter Joost Eerdmans en ChristenUnie-fractievoorzitter Mirjam Bikker gaan hierover in Op1 in debat.

  • Op grote schaal verzamelt de politie gegevens van deelnemers aan demonstraties. Ook van Extinction Rebellion-demonstranten.Hannah Prins is lid van de actiegroep en reageert vanavond in Op1, waarin we ook vooruitblikken op de A12-demonstratie van morgen.

  • Het belooft zondag weer een groot spektakel te worden: de Oscars worden uitgereikt. Acteur Géza Weisz kan niet wachten om te zien wie er met de felbegeerde gouden beeldjes vandoor gaan, en vanavond in Op1 blikken we alvast vooruit.

  • Xi Jinping krijgt, als eerste president van de Volksrepubliek China, zijn historische derde termijn. In het boek ‘Alles onder controle’ van Eva Rammeloo beschrijft de China-correspondent de groeiende macht van Xi Jinping en hoe het land welvarender en steeds autoritairder wordt. Vanavond in Op1 vertelt ze erover.

  • In hoeverre gaat de onduidelijkheid over het stikstofbeleid invloed hebben op het stembiljet volgende week? Onze politiek verslaggever Thomas van Groningen ging in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen het land in, bezocht varkensboerin Marieke van Beers in Gelderland en besprak de onzekerheid. Vanavond in Op1 vertelt Thomas erover.

De latenighttalkshow Op1 is elke werkdag rond 22.30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering en de beste fragmenten van Op1 terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's