Serierecensie: Transatlantic blijft luchtig en met zwaar onderwerp op de vlakte

Serierecensie: Transatlantic blijft luchtig en met zwaar onderwerp op de vlakte
Nieuwe serie van Anna Winger (Unorthodox)

Film :

Vanaf 7 april staat de miniserie Transatlantic op Netflix. Anna Winger, de maker van de fantastische miniserie Unorthodox en opnieuw heeft ze een zwaar onderwerp te pakken: de Emergency Rescue Committee, die honderden kunstenaars van bezet gebied naar Amerika bracht ten tijde van het bewind van Nazi-Duitsland. Lees hier de recensie van Transatlantic.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

"Most wanted"
Een internationale groep mensen – onder wie veel artiesten en schrijven die op de most wanted lijst staan van de nazi’s – helpt meer dan 2000 vluchtelingen te ontsnappen vanuit bezet Frankrijk. Zij wonen onder meer in een villa waarin er naast gevaar, ook plaats is voor onverwachte vriendschappen en liefdesrelaties.

Cory Michael Smith in 'Transatlantic'. Bron: Netflix

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½

Entertainment-score: 67% | IMDb ★ 6,5

We weten van Anna Winger dat ze met zware onderwerpen om kan gaan en het haar lukt om een verhaal te vertellen en tegelijk de luchtigheid in het onderwerp te houden. Dat laatste lukt haar met deze serie opnieuw, dat eerste echter een stukje minder. Het wordt er op een gegeven moment bijna cartoonesk van en dat is misschien niet helemaal de bedoeling. De hoofdrollen worden op een leuke manier vertolkt door onder meer Gillian Jacobs, maar het lijkt allemaal toch een beetje opgeklopt. Dat in combinatie met de toch al kleurrijke omgeving die de serie voor zichzelf creëert is het zo hier en daar best wel een beetje de vraag: wat wil de serie nu precies? Het niveau van de topserie Unorthodox haalt deze serie in ieder geval vrijwel nooit en dat is echt een gemiste kans. 3,5 ster.

Cast
Naast Gillian Jacobs (Community) zien we ook Corey Stroll (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), Cory Michael Smith (Gotham) en Deleila Piasko in de serie. Deze productie wordt geleid door Anna Winger (Unorthodox).

Vanaf 7 april 2023 is Serie seizoen 1 te streamen op Netflix. Genre: oorlog, drama. Aantal afleveringen: 7. Lengte afleveringen: ca. 50 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's