Filmrecensie: Mamma Mia! Here We Go Again

Filmrecensie: Mamma Mia! Here We Go Again
Lily James als jonge Donna in de Griekse ABBA-zon

Film :

Ja, daar gaan we nog een keer: vanaf deze week draait Mamma Mia! Here We Go Again, het vervolg op Mamma Mia! uit 2008, in de bioscoop. Dit keer zien we niet het verhaal van de vaders van dochter Sophie, maar Donna's verleden wordt nog een keer uit de doeken gedaan. Lees hier de recensie van Mamma Mia! Here We Go Again.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bios en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Griekse zon
We zijn vijf jaar verder in het verhaal en Sophie staat op het punt een groot hotel te openen op het griekse eiland. Ze heeft alle gasten uit de afgelopen jaren weer uitgenodigd zoals haar drie vaders Sam (Pierce Brosnan), Harrie (Colin Firth) en Bill (Stellan Skarsgård), haar vriend Sky (Dominic Cooper) en natuurlijk Donna's hartsvriendinnen Tanja en Rosie. Echter ontbreekt één gast en die staat dichterbij Sophie dan dat haar lief is.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Zeer zeker zal een grote groep bioscoopverbezoekers de magische aantrekkingskracht van deze Zweedse hitmachine niet kunnen weerstaan. Mede door het feit dat het feel-good gehalte in deze muziekfilms bijzonder hoog is. Kortom: de bioscopen zullen vol zitten. Het is jammer dat deze film een flinterdun verhaal heeft en eigenlijk een herhaling is van zetten. Dit is opzich ook nog niet zo erg, ware het niet dat er een belangrijke personage mist. En dat voel je in het grootste deel van dit blije ABBA-zingfestijn.

Pierce 'zing maar niet' Brosnan
Met flashbacks wordt het begin van het liefdesleven van een jonge Donna, gespeeld door Lily James, nogmaals verteld. In korte tijd deelt ze het bed met drie jonge mannen. James steekt boven alle andere castleden uit, wat zangkwaliteit betreft. Acteur Pierce Brosnan kan zingen beter laten, want dat zorgt voor lachwekkende maar vooral tenenkrommende scènes.

Gouden troef
Aan het eind van de film geeft niemand minder dan Cher 'acte de présence'. De zangeres, actrice en diva laat zich na acht jaar weer zien op het witte doek, als moeder van Donna. Wat zeker voor wat vuurwerk zorgt, letterlijk en figuurlijk.

:article:img

Dancing Queen
Qua muziek doen ze het feest uit 2008 over door vijf grote hits (onder andere natuurlijk Mamma Mia! en Dancing Queen) nogmaals in de herhaling te gooien. Deze film is voor liefhebbers van ABBA een must-see, voor de andere biosbezoekers een overbodige luxe.

Cast
Naast Meryl Streep (Florence Foster Jenkins) en Lily James (Cinderella) zijn ook Pierce Brosnan (November Man), Colin Firth (The Happy Prince), Stellan Skarsgård (The Avengers), Christine Baranski (Into The Woods), Julie Walters (Billy Elliot) en Cher (Burlesque) te zien in deze film. De regie is voor Ol Parker (Now is Good).

Mamma Mia! Here We Go Again is vanaf 18 juli te zien in de bioscoop. Genre: Musical. Tijdsduur 114 minuten. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV