Filmrecensie: Doris

Filmrecensie: Doris
Tjitske Reidinga droomt van een man, haar beste vriend!

Film :

Sinds afgelopen donderdag is de nieuwe film Doris met actrice Tjitske Reidinga te zien in de Nederlandse bioscopen. Wie de Net 5 serie van vijf jaar geleden nog kent, weet dat dit een romcom met een glimlach is. Gescheiden vrouw, 45 jaar en gevoels hebben voor je beste vriend, hoe los je dit op? Lees hier de filmrecensie van Doris.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

"ik ben 45, en een sneu geval"
Op de drempel van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos (Tjitske Reidinga), een gescheiden vrouw met twee kinderen, op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke levens leiden, is er van Doris haar dromen maar weinig terechtgekomen. Als ze dan ook nog verliefd wordt op haar beste vriend, stijgen de problemen naar een hoogtepunt.

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
Na 5 minuten ben je het personage Claire van Kampen uit Gooische Vrouwen, die Reidinga ook ooit speelde, gelukkig vergeten. En dat is een groot compliment voor de hoofdrolspeelster. Vooral de liefhebbers van de serie en de single, gescheiden mensen die opzoek zijn naar liefde, is deze film een feest van herkenning. Het is niet het beste op romcom-gebied, maar de film kijkt lekker weg. Bovendien is Tjitske op haar best. Ook tegenspeler Guy Clemens zet een sympatieke rol neer. Gezelligheid, herkenbaarheid en wat humor geven je een goed gevoel als je de bioscoop verlaat.

Cast
Naast Tjitske Reidinga (De Verbouwing) en Guy Clemens (Weg van Jou) zijn ook Monique van De Ven (Dokter Deen), Gijs Scholten van Aschat (De helleveeg) en Bracha van Doesburgh (Nieuwe Buren) te zien in deze film. Regie is voor Albert Jan van Rees (Adios Amigos).

Doris is vanaf 20 september te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Romantiek. Tijdsduur: Lees hier meer over de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV