Netflix-filmrecensie: Outlaw King

Netflix-filmrecensie: Outlaw King
Chris Pine met hel blauwe ogen in historisch oorlogsdrama

Kijktip :

Netflix heeft 9 november het historisch oorlogsdrama Outlaw King toegevoegd. Outlaw King is een soort sequel op het epische meesterwerk van Mel Gibson's Braveheart. Dus veel bloed aan het zwaard en tegen de muur is gegarandeerd. Lees hier de Netflix-filmrecensie van Outlaw King.

Gids.tv bekijkt alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Het verhaal van Outlaw King
Robert the Bruce (Chris Pine) is koning van Schotland, totdat de Engelsen langskomen. Ze pakken hem na een verrassingsaanval zijn troon af en verklaren hem vogelvrij. Bruce laat het er niet bij zitten en vecht om zijn troon weer terug te krijgen, ook al zijn de Engelsen met een veel groter leger. Een oorlog volgt, maar wie heeft de langste adem?

:article:img

Beoordeling van Gids.tv
De kijker wil zoals bij de Oscarwinnaar Braveheart een meeslepend en epische ervaring beleven met deze film. Helaas, Outlaw King komt niet eens in de buurt van Braveheart. Daarvoor worden karakters niet genoeg uitgediept en lijkt het verhaal vaker van papier af te komen dan recht uit het hart. Een grote Hollywood acteur (Chris Pine) toevoegen is een leuke plus, al lijkt het soms dat hij ook op de automatische piloot gezet is. Prima cast, maar een wat mager script.

Visueel bloederig goed
Cinematografisch is het allemaal erg mooi. Schotse landschappen in overvloed, de grote veldslagen vol actie zien er indrukwekkend uit. Voor liefhebbers toch een must-see, want visueel is het gewoon goed.

Cast
Naast Chris Pine (Wonder Woman) en Florence Pugh (The Commuter) zijn ook Stephen Dillane (Darkest Hour) en Aaron Taylor-Johnson (Nocturnal Animals) te zien in deze film. De regie is voor David Mackenzie (Hell or High Water).

Outlaw King is vanaf 9 november via deze link te zien op Netflix. Genre: Actie, Avonturen, Drama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdduur: 117 minuten. IMDb-score 7,2. Bekijk hier de trailer van de film.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV