Top 10 beste films van 2018

Top 10 beste films van 2018
BlacKkKlansman, First man en nog veel meer

Film :

Het (film)jaar 2019 is begonnen. Terugblikkend op het afgelopen jaar, kan gezegd worden dat het jaar 2018 een ijzersterk filmjaar was. Gids.tv heeft een top 10 gemaakt van de beste films van 2018.

1. Avengers: Infinity War (2018) & Black Panther (2018)
Twee films waren de grote uitblinkers afgelopen jaar. Het zoeken van Infinity Stones in Avengers: Infinity War met een leger superhelden in nood, blijkt de absolute klapper van 2018 in de bioscoopzalen. Met een totaalpakket aan special effects, humor en een goed verhaal. Het spektakelstuk is het resultaat van een mix van Marvel-producties, die het bioscooppubliek doet hunkeren naar het vervolg. Bekijk hier waar je de film Avengers: Infinity War kunt bekijken. Ook de film Black Panther is een winnaar.


2. First Man (2018)
De makers van La La Land doen totaal wat anders. De maanlanding uit 1969 door de ogen van Neil Armstrong. Alles wordt klein gehouden in deze film, en dat maakt deze productie ijzersterk. Lees hier meer over First Man.

3. Lady Bird (2018)
Het mooie coming-of-age-portret Lady Bird mag niet ontbreken in deze lijst. Onder meer de moeder-dochterrelatie zal herkenbaar zijn voor veel mensen. Maar vooral het bijzondere moraal van de film tilt deze productie naar een hoger niveau. Lees meer over Lady Bird.

4. Mission Impossible: Fallout (2018)
Deze film was dé zomerhit van 2018. Dit weergaloze actiespektakel was een feest op het witte doek. Mede doordat Tom Cruise zijn stunts zelf doet, is het werkelijk een adembenemende achtbaanrit. Lees hier waar je de film Mission Impossible: Fallout kunt bekijken.

5. Three Billboards Outside Ebbing, Missouri (2017)
Een vlijmscherp misdaaddrama dat verlies, woede en wanhoop op een duister komische wijze de revue laat passeren. De film is slim, soms gedurfd en af en toe ontroerend. Met een fantastische rol voor Frances McDormand (Fargo). Lees waar je Three Billboards Outside Ebbing, Missouri kunt bekijken.

6. Foxtrot (2017)
Hier draait de film om: weet je dat de foxtrot ook een dans is? En hoe je ook danst, je komt altijd terug op je beginpunt. Je lot ligt vast bij de eerste stap die je zet. Een gewaagde kijk op verlies en verdriet in het leven. Een fantastische filmhuisfilm. Lees hier meer over Foxtrot.

7. BlacKkKlansman (2018)
Het ongelooflijke levensverhaal van Ron Stallworth, een zwarte rechercheur die eind jaren 70 undercover ging bij de Ku Klux Klan. Een urgent verhaal dat vertelt moet worden in de wereld van racisme. Dat kan de Amerikaanse regisseur Spike Lee als geen ander. Lees hier meer over BlacKkKlansman.

8. A Quiet Place (2018)
Horror deed het goed in 2018. En menig bioscoopbezoeker wist niet dat het zo spannend was om een film te zien over totale stilte. Emily Blunt schittert in deze zeer spannende film, waarin monsters je komen halen als je geluid maakt. Lees hier meer over A Quiet Place.

9. Ready Player One (2018)
Na heel wat serieuze films komt regisseur Steven Spielberg eindelijk weer eens met productie vol special effects en actie. Een heerlijke film en voor gamers een must-see. Lees hier meer over de film Ready Player One.


10. The Greatest Showman (2017)
Eerlijk is eerlijk, je moet er van houden, deze musicalfilm met Hugh Jackman in de hoofdrol. Maar met een fantastische cast en een zeer sterke soundtrack is deze film een mooie feestelijke afsluiter van deze lijst. Lees hier meer over The Greatest Showman.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV