Netflix-filmrecensie: Velvet Buzzsaw

Netflix-filmrecensie: Velvet Buzzsaw
Jake Gyllenhaal in bizarre kunstwereld van dood en verderf

Kijktip :

Vanaf 1 februari is de gloednieuwe kunstzinnige en een tikkeltje vreemde Netflix-original Velvet Buzzsaw met Jake Gyllenhaal te zien op de streamingdienst. Gids.tv heeft de film gezien. Lees hier de Netflix-filmrecensie van Velvet Buzzsaw.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Horrordelight in de kunstwereld
Het verhaal speelt zich af in de extravagante kunstwereld van Los Angeles. Een aantal mysterieuze schilderijen worden gevonden in het appartement van een dode man. Morf Vandewalt, de eigenaar van een lokale kunstgalerij, stelt samen met zijn assistente Rhodora Haze de surrealistische schilderijen te kijk voor het grote publiek. Het blijkt dat er een vloek heerst over deze schilderijen, waardoor langzaam de dood door de kunstwereld waait.

Jake Gyllenhaal en Rene Russo in Velvet Buzzsaw

Beoordeling van Gids.tv
Overdreven karakters, hebzucht, veel geld en doodslag in een extravagante kunstwereld. Naast een geweldige hoofdrol voor Jake Gyllenhaal als Morf Vandewalt, zijn ook Zawe Ashton (Stranger Things), Toni Collette (Hereditary) en Rene Russo (Thor) heerlijk om naar te kijken. Deze titel heeft een leuk verhaal, mooie special effects en lichte-horrorelementen. Het voelt, overigens op een zeer positieve manier, als een B-film met een heerlijke bite. Velvet Buzzsaw is vreemd (en niet voor iedereen) maar wel erg lekker.

Cast
Naast Jake Gyllenhaal (Nocturnal Animals) en Rene Russo (Thor: The Dark World) zijn ook Toni Collete (Hereditary) en John Malkovich (Birdbox) te zien in deze film. De film is geregisseerd door Dan Gilroy (Two for the Money).

Velvet Buzzsaw is vanaf 1 februari te zien op Netflix. Genre: Thriller, Drama. Tijdsduur: 152 minuten. Kijk de film Velvet Buzzsaw via deze link op Netflix.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV