Netflix-filmrecensie: The Silence

Netflix-filmrecensie: The Silence
Stanley Tucci slaat op de vlucht voor vliegende monsters

Kijktip :

Op woensdag 10 april heeft Netlix weer een nieuwe film toegevoegd aan hun brede assortiment: The Silence. Als je de films Bird Box en A Quiet Place mooi vond, past deze film precies in je straatje. Lees hier de Netflix-filmrecensie van The Silence.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Blind, maar levensgevaarlijk
The Silence gaat over de familie Andrews. In de ene na de andere Amerikaanse stad is de chaos compleet en ook deze familie wordt achterna gezeten door levensgevaarlijke, oeroude wezens. De monsters hebben zich in het donker, onder de grond, voortgeplant en hebben inmiddels de bewoonde wereld bereikt. Ze zien niets, maar kunnen horen als de beste. Daarom gebruiken ze hun gehoor om te jagen op alles wat leeft.

Stanley Tucci, Kiernan Shipka, Kate Trotter en Miranda Otto in de film The Silence

Beoordeling van Gids.tv
Alle plotelementen van The Silence hebben we al eens eerder gezien: een personage in het gezin is doof, de monsters kunnen niet zien of horen. De blockbuster A Quiet Place werkte deze aspecten geweldig uit. De gelijkenissen met andere films zijn dus groot: The Silence zit vol clichés en situaties waar je al van weet hoe dit gaat aflopen. Wie van dit type horror houdt zal genieten van enkele spannende momenten die voorbij komen, maar over het geheel genomen is het een simpele herhalingsoefening. De film krijgt een krappe voldoende, te danken aan het werk van acteur Stanley Tucci.

Naast Stanley Tucci (A Private War) en Kiernan Shipka (Mad Men) zijn ook Miranda Otto (Lord of the Rings) en Kate Trotter (Upside Down) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door John R. Leonetti (Annabelle).

The Silence is vanaf 10 april te zien op Netflix. Genre: Horror, Thriller. Tijdsduur: 90 minuten. Lees hier meer over de film The Silence.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV