Deze 10 films komen in mei 2019 in de bioscoop

Deze 10 films komen in mei 2019 in de bioscoop
Rocketman, Pokémon Detective Pikachu en nog veel meer

Film :

Het voorjaar is in volle gang en de maand mei 2019 belooft in de bioscoop ook een wonderbaarlijk mooie maand te gaan worden. Van romantische prille liefde in de film The Sun is also a Star en Disney's Aladdin tot horror in Brightburn. Gids.tv zet hier de belangrijkste 10 bioscooptitels van de maand mei op een rij.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

1. Greta (2 mei)
Chloë Grace Moretz speelt een vriendelijke tiener, die in de metro een tas vindt en terugbrengt naar de eigenaar, de oudere dame Greta (Isabelle Huppert). Er lijkt een vriendschap te ontstaan, maar al snel blijkt dat Greta duisteren plannen heeft. Van de makers van The Crying Game en Interview with the Vampire. Lees hier meer over de film Greta.

2. Hotel Mumbai (2 mei)
Een zeer aangrijpende film over de aanslagen in het Taj Mahal Hotel, Mumbai in 2008. Hotel Mumbai is een verdrietige en geweldadige film over het personeel en gasten die vechten voor hun leven, als Pakistaanse terroristen de stad en het beroemde hotel onder vuur nemen. Lees hier de filmrecensie van Gids.tv. En lees hier meer over de film Hotel Mumbai.

3. Dragged Across Concrete (2 mei)
Een ijzersterke productie waar het biospubliek verdeeld over zal zijn. Geduld is een schone zaak, want de film duurt 158 minuten. Mel Gibson en Vince Vaughn spelen geschorste agenten die uit woede een drugsdealer beroven, wat eindigt in een heftige confrontatie. Lees hier de filmrecensie van Gids.tv. En lees hier meer over de film Dragged Across Concrete.

4. Pokémon Detective Pikachu (8 mei)
De eerste geluiden zijn positief over deze film! Warner Bros. zet niemand minder dan acteur Ryan Reynolds in om de stem van de wereldberoemde Pikachu in te spreken, dan lijkt het wel goed te komen. Tim (Justice Smith) en zijn Pokémon Pikachu moeten een mysterie ontrafelen in Ryme City, een zorgeloze moderne metropool waar Pokemon en mensen naast elkaar leven. Lees hier meer over de film Pokémon Detective Pikachu.

5. Red Joan (9 mei)
Oscarwinnares Judi Dench laat wederom zien wat een goede actrice zij is. Het verhaal gaat over de 80-jarige Britse Joan die een rustig leven leidt, totdat ze plotseling wordt gearresteerd voor ernstige verraad en spionage. Lees hier meer over de film Red Joan.

6. The Sun is also a Star (16 mei)
Een modern verhaal over het vinden van liefde, tegen alle verwachtingen in. Deze film onderzoekt of ons leven wordt bepaald door het lot of door willekeurige gebeurtenissen in het universum. Prille liefde in het hedendaagse New York. Deze productie is gebaseerd op het gelijknamige en succesvolle bestseller van Nicole Yoon. Lees hier meer over de film The Sun is also a Star.

7. Aladdin (22 mei)
Trek je harembroek aan met dito arabische Sultan schoenen, en wrijf over die lamp! De wereldberoemde Disney klassieker in de Live-action versie, kan niet anders als vuurwerk geven toch? Aan de cast zal het niet liggen, zo zien we onder andere Will Smith als de (iets) te blauwe geest en Nederlandse acteur Marwan Kenzari als schurk Jafar. Bekijk hier wat we al weten over Aladdin. Lees hier meer over de film Aladdin.

8. Brightburn (23 mei)
Superman, maar in een zeer kwaadaardige versie. Klinkt dat niet leuk? Bekijk de trailer en je bent om! Een buitenaards kind maakt een noodlanding op aarde. In eerste instantie een lief kind, maar al snel is hij een levensgevaarlijke bedreiging voor de mensheid. Lees hier meer over de film Brightburn.

9. Godzilla: King of the Monsters (30 mei)
Totale verwoesting, extreme mythische wezens en de machtige Godzilla in de hoofdrol. Denk aan de film Kong: Skull Island, maar meer duister van aard. Het einde van de wereld dreigt, als de driekoppige koning Ghidorah, Rodan en Mothra in gevecht raken met Godzilla. Een schuilkelder is niet voldoende. Lees hier meer over de film Godzilla: King of the Monsters.


Taron Egerton is Elton John in de film Rocketman

10. Rocketman (30 mei)
Als klap op de vuurpijl en flitsende afsluiter: Het verhaal over het leven van de legendarische zanger Elton John. Onderwerpen als coming-out, wilde feesten, tegenslagen en natuurlijk zijn fantastische muziek gaan de hoofdrol spelen in deze film vol blokhakken, over-de-top outfits, veren en glitterbrillen. Lees hier meer over de film Rocketman.

Deze films zijn in april 2019 in de bioscoop te zien. Bekijk hier het complete aanbod in de Nederlandse bioscoop.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV