Recensie: Netflix-serie Undercover met Elise Schaap en Frank Lammers als meedogenloze drugsbaas

Recensie: Netflix-serie Undercover met Elise Schaap en Frank Lammers als meedogenloze drugsbaas
De eerste Nederlandse Netflix Original-serie is een feit

Kijktip :

De rood-wit-blauwe vlaggen kunnen uit, want streamingdienst Netflix heeft eindelijk zijn eerste Nederlandse misdaadserie Undercover gelanceerd. Natuurlijk is dit reden voor een klein feestje. Gebaseerd op een waargebeurde feiten is dit een misdaadserie met extreem veel Brabants en Vlaams dialect. Plus een heerlijke rol voor Elise Schaap, als de vrouw van drugsbaas Ferry Bouwman (vertolkt door acteur Frank Lammers). Lees hier de Netflix-serierecensie van Undercover.

Netflix-gebruikers klagen over Undercover: serie is niet te verstaan.

De Vlaams-Nederlandse xtc-handel
Het verhaal gaat over één van de grootste XTC-producenten ter wereld, Ferry Bouwman. Hij woont ergens aan de Nederlands-Belgische grens. Maar de situatie veranderd wanneer twee undercoveragenten zich op zijn territorium begeven in een poging het leven van zijn vrouw Danielle (Elise Schaap) te infiltreren en zijn netwerk te sluiten. De wereld van drugscriminelen, die de politie soms net een stap voor zijn, of toch niet?

Anna Drijver en Tom Waes in de Netflix-serie Undercover

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Beoordeling van Gids.tv
Jawel, Nederlands eerste Netflix productie is een feit! Hoewel het verhaal niet heel erg orgineel is, geeft de serie Undercover het inkijkje in deze wereld waar je op hoopt. Een serie met veel bekende gezichten. Zoals acteurs Tim Haars en Huub Smit, die we kennen van New Kids. Met Zuid-Nederland als decor steelt Frank Lammers met Elise Schaap en hondje Khaleesi de show. Terwijl de spanning langzaam maar zeker oploopt, wil je toch door blijven kijken en weten hoe dit afloopt. Deze Original is niet zo sterk als de goede Nederlandse misdaadseries als Penoza, maar zeker wel een aanrader. Tip: zet de Nederlandse ondertiteling zeker aan, want anders kan je de verschillende dialecten soms bijzonder slecht verstaan.

Cast
Naast Frank Lammers (Michiel de Ruyter) en Elise Schaap (Weg van Jou) zijn ook Anna Drijver (Loft), Tom Waes (Flikken Gent) en Raymond Thiry (Penoza) te zien in deze film.

Undercover is vanaf 3 mei 2019 via deze link te zien op Netflix. Het eerste seizoen bestaat uit 10 afleveringen die allemaal al beschikbaar zijn en eventueel te downloaden zijn op Netflix. De opnames voor het tweede seizoen zullen binnenkort van start gaan.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV