Recensie: Booksmart, waarin Amerikaanse tieners het eindfeest van hun leven vieren

Recensie: Booksmart, waarin Amerikaanse tieners het eindfeest van hun leven vieren
Revolutionaire ruimdenkende comedy is fris en grappig

Film :

Sinds 27 juni is de nieuwe film Booksmart te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze highschool-comedy doet films als Dazed and Confused, een vleugje Ferris Bueller’s Day Off en "Superbad voor meisjes" in de mix. Gooi daar een scheut ordinaire humor bij en je hebt deze frisse en revolutionaire comedy. Lees hier de filmrecensie van Booksmart.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmsrecensies.

'Yolo' (You Only Live Once) op de middelbare school
Het verhaal gaat over twee beste vriendinnen op de middelbare school. De diploma-uitreiking is bijna zo ver. Op dat moment beseffen ze dat ze minder hard hadden moeten studeren en meer tijd hadden moeten nemen om plezier te maken. Vastbesloten om niet achter te blijven bij hun leeftijdsgenoten, proberen de meiden vier jaar plezier in één nacht te proppen. Dit met alle gevolgen van dien.

Kaitlyn Dever en Beanie Feldstein in de film Booksmart

Beoordeling van Gids.tv
Debuterend regisseur Olivia Wilde laat op een eigen frisse en grappige wijze een belangrijke les zien voor middelbare scholieren. Prettige ruimdenkendheid over homoseksualiteit, feminisme en vriendschappen passeren de revu in een film die nergens een probleem van maakt. Onder de soms ranzige grappen, heftige feestjes en gekke types ligt natuurlijk een boodschap verborgen. Jongeren worstelen met het imago dat ze - bewust of onbewust - hebben gecreëerd, wat zeer menselijke problemen oplevert. Knap gedaan, waarbij de chemie tussen de twee meiden goudeerlijk en spontaan overkomt. Een typische genrefilm die de doelgroep zeker zal aanspreken.


Cast
Naast Kaitlyn Dever (The Front Runner) en Beanie Feldstein (Lady Bird) zijn ook Jason Sudeikis (Lady Liberty), Skyler Gisondo (Time Freak) en Lisa Kudrow (Friends) te zien in deze komedie. Deze productie is geregisseerd door Olivia Wilde.

Booksmart is sinds 27 juni 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie. Tijdsduur: 103 minuten. IMDb-score 7,2.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV