Recensie: The Lion King betovert in beeld en geluid

Recensie: The Lion King betovert in beeld en geluid
Visueel spektakel doet bioscoopbezoeker steil achteroverslaan

Film :

Donderdag 17 juli gaat de nieuwe Disney live action film The Lion King in première in de Nederlandse bioscopen. Na Dumbo en Aladdin komt Disney nu met de derde klassieker van 2019, waarin de prachtige landschappen, flora en fauna van Afrika centraal staan.

Be Prepared
Op de savanne van Afrika wordt een nieuw welpje geboren: Simba. Hij is jong en wild, waardoor hij fouten maakt. Wanneer zijn oom Scar hem beschuldigd van de moord op zijn vader, Koning Mufasa, moet Simba vluchten. Hij groeit op in het buurland met zijn vrienden Timon en Pumbaa. Maar ook in de savanne zijn ze Simba nog niet vergeten...

Simba en Scar in The Lion King

Beoordeling van Gids.tv
De eerste scène in de film zet de toon voor de rest van de film. In één woord: mindblowing. Het gevoel voor detail dat regisseur Jon Favreau in de film brengt is legendarisch. De geluiden van de dieren voelen levensecht aan en mixen goed met de dialogen. De complimenten gaan vooral uit naar Chiwetel Ejiofor als Scar, die een fenomenale prestatie neerzet als (troon)opvolger van Jeremy Irons. De hoofdrolspelers Donald Glover en Beyoncé doen het ook prima, al moet gezegd worden dat de zangstem van Glover uit de mond van volwassen Simba even wennen is. De muziek zelf (en de dikke knipoog naar Beauty and the Beast) is dan wel weer even magisch dan in de animatieklassieker uit 1994. En ja, misschien wel magischer!

Cast
Naast Donald Glover (Solo: A Star Wars Story) en Beyoncé (Dreamgirls) zijn ook Seth Rogen (Long Shot), John Oliver (Wonder Park), Chiwetel Ejiofor (Doctor Strange) en James Earl Jones (Star Wars: The Empire Strikes Back). De regie is in handen van Jon Favreau (The Jungle Book).

The Lion King is vanaf 17 juli 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Avontuur, Familiefilm. Tijdsduur: 118 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV