Vanavond op tv: herdenking MH17, oefenwedstrijd Feyenoord - Panathinaikos en meer

Vanavond op tv: herdenking MH17, oefenwedstrijd Feyenoord - Panathinaikos en meer
De tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 juli

Kijktip :

17 juli is een datum die sinds 2014 in het geheugen van veel Nederlanders gegrift staat. Het is vandaag vijf jaar geleden dat de MH17 werd neergehaald boven Oost-Oekraïne. De avond staat in het teken van herdenken. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor woensdag 17 juli.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Verslag: Herdenking ramp MH17

NPO 2
18:55 uur

Elk jaar wordt de ramp met de MH17 herdacht in het herinneringsbos in Park Vijfhuizen, in de buurt van Schiphol. Daar bevindt zich het Nationaal Monument MH17, dat is opgericht ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Jeroen Overbeek presenteert de uitzending, waarin de namen van de 298 slachtoffers worden voorgelezen, premier Mark Rutte een toespraak houdt en er muziek en zang is. Ook worden er bloemen bij het monument gelegd.

Live: oefenduel Feyenoord - Panathinaikos

Veronica
19:30 uur

Alle Eredivisieclubs zitten inmiddels midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vanavond staat de bijzondere oefenwedstrijd Feyenoord - Panathinaikos op het programma. Beide clubs werden namelijk opgericht in 1908. Het is het eerste duel van Feyenoords nieuwe coach Jaap Stam in De Kuip. Ook interessant om te zien: hoe presenteren de nieuwe aanwinsten Luciano Narsingh en Liam Kelly zich? De voorbeschouwing op Veronica begint om 19.30 uur, de aftrap is om 20.00 uur.

Docu: De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17

NPO 2
21:10 uur

Na de herdenking van de MH17 wordt de documentaire De oorlog is Oud Ade binnengekomen, vijf jaar na MH17 uitgezonden op NPO 2. Twee van de Nederlandse slachtoffers kwamen uit het Zuid-Hollandse dorpje Oud Ade. Het zijn Erik van der Poel en Truike Heemskerk, die midden in de kleine gemeenschap stonden. Het dorp heeft een enorm saamhorigheidsgevoel, waardoor het een grote klap voor de bewoners was. Hoe gaat het nu met ze?

Filmklassieker: Heat

Veronica
22:00 uur

Later op de avond zendt Veronica één van de allerbeste misdaadfilms van de jaren negentig uit: Heat. Hierin is te zien hoe bankberover Neil McCauley (gespeeld door Robert De Niro) en agent Vincent Hanna (Al Pacino) aan een intens kat-en-muisspel beginnen. De film is iconisch vanwege de koffie-scène tussen De Niro en Pacino, de eerste keer dat de twee giganten een scène deelden. De kijker staat echter voor een lastige keuze: ook filmtopper The Right Stuff is op tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV