Disney domineert met The Lion King de Nederlandse bioscopen

Disney domineert met The Lion King de Nederlandse bioscopen
Ook Toy Story 4 en Aladdin doen het goed

Film :

Deze week heeft Disney met The Lion King records gebroken in de Nederlandse bioscopen. Het koninklijke avontuur trekt volle zalen in heel Nederland; in de voorverkoop gingen er al ruim 160.000 tickets over de toonbank. Dankzij die 160.000 verkochte tickets is The Lion King na Avengers: Endgame de film die in voorverkoop de meeste kaartjes verkocht dit jaar. Dat maakte distributeur Disney bekend.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Zomer-blockbuster van het jaar
Al bij het zien van de trailer leek het een schot in de roos. Maar liefst 224 miljoen keer werd de teaser van de live-action remake over het leeuwtje Simba gezien, een voorbode voor uitverkochte bioscoopzalen. The Lion King vertelt het prachtige verhaal van leeuwtje Simba, dat is voorbestemd zijn vader Mufasa op te volgen als koning van de savanne. Als zijn vader overlijdt en zijn oom Scar de troon opeist, vlucht Simba om in een ver land een nieuw leven op te bouwen. Lees hier de filmrecensie van The Lion King op Gids.tv.

De jonge Simba met wrattenzwijn Pumbaa en stokstaartje Timon.

Groot succes voor Toy Story 4 en Aladdin
Naast het grote succes van de leeuwenkoning doen Toy Story 4 en Aladdin het ook nog steeds uitstekend in de bioscoop. De filmcritici (lees hier de filmrecensie van Toy Story 4) waren laaiend enthousiast over cowboypop Woody en zijn vrienden. Samen met een openingsweekend van 200 miljoen dollar zorgde dit voor knallende champagneflessen bij Pixar en Disney. Ook de live-actionfilm Aladdin (lees hier de filmrecensie) is nog steeds mateloos populair. Tot op heden trok de film meer dan 600.000 bezoekers in de Nederlandse bioscopen.

The Lion King, Aladdin en Toy Story 4 zijn allemaal te zien in de Nederlandse bioscopen.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV