Recensie: in Ballon gaan twee families op weg naar de vrijheid

Recensie: in Ballon gaan twee families op weg naar de vrijheid
Koude Oorlog-thriller speelt tien jaar voor val van Berlijnse Muur

Film :

Sinds 18 juli draait de Duitse thriller Ballon in de Nederlandse bioscopen. Een spannend en waargebeurd verhaal over twee families die, ten tijde van de Koude Oorlog, in een race tegen de klok alles op alles zetten om van Oost- naar West-Duitsland te vluchten. Lees hier de filmrecensie van de film Ballon.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier onze filmrecensies.

Op elke straathoek de Stasi
Het is het jaar 1979 en in de toenmalige Duitse Democratische Republiek verlangen twee families naar vrijheid en een betere toekomst. Ze bedenken een gevaarlijk plan om met een zelfgemaakte luchtballon naar het Westen te vluchten. In het geheim bouwen Günter Wetzel en zijn goede vriend Peter een luchtballon, waarmee ze hun acht familieleden over de grens willen vliegen. En dit met de Stasi (Oost-Duitse veiligheidsdienst) op de hielen.

Friedrich Mücke en Karoline Schuch in de thriller Ballon

Beoordeling van Gids.tv
In 1984 schreef de band Klein Orkest het nummer 'Over de muur', inmiddels een klassieker. Hierin was de beroemde tekst 'En alleen de vogels vliegen van Oost- naar West-Berlijn' te horen, maar hier dachten deze twee families duidelijk anders over. Voor een Europese productie (met hulp van Hollywoodregisseur Roland Emmerich (Independence Day en 2012) is dit een zeer degelijke film geworden. De film bevat zenuwslopende momenten als de familie een poging doet om te vluchten in de zelfgemaakte luchtballon. Je beseft na het zien van deze film dat vrijheid zeker niet vanzelfspekend is. Prima productie, met een mooie score van drie sterren.

Cast
Naast Friedrich Mücke (Friendship!) en Karoline Schuch (Nur ein Tag) zijn ook David Kross (The Reader) en Alicia von Rittberg (Fury) te zien in deze film. De productie is geregisseerd door Michael Herbig (Wickie und die Starken Männer).

Ballon is vanaf 18 juli 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Thriller, Avontuur. Tijdsduur: 125 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV