Spannende onderzeeboot-thriller Crimson Tide te zien op SBS 9

Spannende onderzeeboot-thriller Crimson Tide te zien op SBS 9
Denzel Washington versus Gene Hackman

Kijktip :

Vanavond (27 augustus) kan de thrillerliefhebber afstemmen op SBS 9, want daar is om 20.30 uur de zenuwslopende onderzeeboot-thriller Crimson Tide te zien. Spetterend acteerwerk is gegarandeerd met Denzel Washington en Gene Hackman in de hoofdrollen.

Het verhaal
Aan boord van de USS Alabama ontstaat een machtsstrijd tussen kapitein Frank Ramsey (gespeeld door Gene Hackman) en eerste officier Ron Hunter (Denzel Washington) als ze onderweg zijn naar de voormalige Sovjet-Unie. Daar vindt plotseling een militaire staatsgreep plaats, en de Verenigde Staten dreigen zich in het conflict te storten wanneer de Alabama de opdracht krijgt de nucleaire wapens aan boord te lanceren. De opdracht wordt echter niet bevestigd en zorgt voor hoog oplopende spanningen aan boord.

Vakwerk
Met de inmiddels overleden Tony Scott aan het roer (de broer van Ridley pleegde in 2012 zelfmoord) kun je er van op aan dat de thriller vakwerk is. Scott heeft zijn reputatie als thriller- en actieregisseur veelvuldig bewezen (Top Gun, True Romance, Enemy of the State, Man on Fire) en kon altijd beschikken over een uitstekende cast. Zo ook nu: Washington en Hackman horen bij de beste acteurs aller tijden en laten het achterste van hun tong zien. Crimson Tide kreeg bovendien drie Oscarnominaties: twee voor het geluid en een voor de montage.

De film Crimson Tide (1995) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is op dinsdag 27 augsutus om 20.30 uur te zien op SBS 9.

Gene Hackman schittert in Crimson Tide

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV