Vanavond op tv: Start DNA, loting Champions League, Europa League play-offs en meer

Vanavond op tv: Start DNA, loting Champions League, Europa League play-offs en meer
De tv-tips van Gids.tv voor donderdag 29 augustus

Kijktip :

Als het om voetbal gaat is de televisieavond donderdag weer goed gevuld. Niet alleen komen PSV en Feyenoord in actie, ook is de loting voor de Champions League met onder meer Ajax te zien. Mocht je geen voetballiefhebber zijn, dan is er ook meer dan genoeg keuze. Zo gaat de spannende politieserie DNA van start, evenals de documentaireserie TMI: Aandacht. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor donderdag 29 augustus.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: Loting Champions League-groepsfase

Eurosport 1
18:00 uur

Voor Ajax is een belangrijk moment aangebroken, want de loting bepaalt welke teams de Amsterdammers in de groepsfase van de Champions League gaan tegenkomen. Woensdag speelde de ploeg van APOEL Nicosia, hiermee bereikte Ajax de groepsfase. Er zijn voor de loting groepen van vier teams, uit elke pot wordt een voetbalteam getrokken. Teams uit hetzelfde land kunnen niet bij elkaar in de groep komen.

Live: Apollon Limassol - PSV (Europa League play-offs)

SBS 9
19:00 uur

PSV speelt vandaag de return in de play-offs van de Europa League tegen Apollon Limassol. Eerder gingen de Eindhovenaren al op bezoek bij Apollon Limassol, toen wonnen ze met 3-0. Een overwinning waardoor de PSV’ers dit grote voordeel eigenlijk niet meer uit handen zouden mogen geven.

Live: Hapoel Beer-Sheva - Feyenoord (Europa League play-offs)

Veronica
19:00 uur

Feyenoord komt vandaag in actie tegen Hapoel Beer Sheva in de play-offs van de Europa League. In deze return gaan ze proberen om een ticket voor de groepsfase in de wacht te slepen. De heenwedstrijd werd eerder in De Kuip met 3-0 gewonnen, dus de kans is groot dat ze de groepsfase ook daadwerkelijk bereiken.

Terug: Keuringsdienst van Waarde

NPO 3
20:25 uur

De Keuringsdienst Van Waarde start vandaag met een gloednieuw seizoen. De eerste aflevering staat in het teken van Hollandse Nieuwe. Deze haringen worden elk jaar volop verkocht, maar een grote vraag is wanneer deze bijvoorbeeld echt nieuw zijn. Wat gebeurt er met de oude haringen en wat maakt de smaak van Hollandse Nieuwe zo bijzonder? Het is vanavond te zien in Keuringsdienst van Waarde.

Nieuw: Politieserie DNA

SBS 6
20:30 uur

In de nieuwe politieserie DNA staan sterke vrouwen die moorden oplossen centraal. De titel DNA is een combinatie van de namen van de personages: (Kate) Daans, (Lara) Noort en (Eliz) Alvero. Deze dames werken samen en vormen een sterk team, een Officier van Justitie en twee rechercheurs. Elke aflevering moet een moord worden opgelost, maar ook raken de vrouwen verwikkeld in problemen in de privésfeer. De hoofdrollen worden gespeeld door Loes Haverkort, Yolanthe Cabau, en Belinda van der Stoep.

Film: Michiel de Ruyter

NPO 1
20:35 uur

Michiel de Ruyter is een historische film die is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het speelt zich af in 1653 en de oude admiraal Maarten Tromp overlijdt in de armen van de jonge Michiel de Ruyter. Nederland voert oorlog met de Engelsen, maar ook dreigt er een burgeroorlog uit te breken als de Oranje-aanhangers en republikeinen strijden om de macht.

Nieuw: TMI - Aandacht

NPO 3
20:55 uur

We leven in een wereld met zo veel informatie, dat het een hele uitdaging is voor onze aandacht. De documentaireserie TMI: Aandacht doet onderzoek naar dit fenomeen. Wat is aandacht precies en hoe wordt deze getrokken? Ook kijken zij naar welke digitale verleidingstechnieken hierbij worden gebruikt, naar onder meer teasers, games, clickbait, politiek, nepnieuws maar ook het gezinsleven van Matthijs van Nieuwkerk.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV