Stijlvolle thriller Collateral donderdag te zien op RTL 7

Stijlvolle thriller Collateral donderdag te zien op RTL 7
Een hele andere Tom Cruise dan we gewend zijn

Kijktip :

Op donderdag 12 september kun je op RTL 7 genieten van een bijzonder stijlvolle neo-noir thriller van regisseur Michael Mann. Hierin zien we actieheld Tom Cruise in een hele andere rol dan we van hem gewend zijn, namelijk als ijskoude huurmoordenaar.

Het verhaal
De taxichauffeur Max (gespeeld door Jamie Foxx) heeft al twaalf jaar een anoniem bestaan als chauffeur in Los Angeles. Op een avond stapt de mysterieuze Vincent (Cruise) bij hem in de auto, waarna zijn leven op slag verandert. Vincent moet namelijk langs een aantal adresjes, waar hij als huurmoordenaar mensen moet omleggen. Als het hem niet snel genoeg gaat, neemt hij de taxi over van Max, die moet vrezen voor zijn leven. Ondertussen is de politie hen ook op het spoor.

Fraaie beelden
Net als in diverse andere films van Michael Mann, met als belangrijkste voorbeeld Heat (1995), kunnen we in Collateral weer genieten van stijlvolle beelden van nachtelijk Los Angeles. Alleen daarmee red je het echter niet als filmmaker: dankzij het zenuwslopende scenario en het geweldige acteerwerk van de twee hoofdrolspelers stijgt de film ver boven de gemiddelde thriller uit. Foxx kreeg een Oscarnominatie voor zijn bijrol, maar Cruise had er wat ons betreft ook een mogen krijgen voor zijn atypische rol.

De film Collateral (2004) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is op donderdag 12 september om 20.30 uur te zien op RTL 7.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV