Recensie Gemini Man: Will Smith ziet dubbel

Recensie Gemini Man: Will Smith ziet dubbel
Ook kijkers zullen dubbel gevoel overhouden

Film :

Vanaf donderdag 10 oktober draait de nieuwe film Gemini Man in de Nederlandse bioscopen. Huurmoordenaar Henry Brogan wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent. Lees hier de filmrecensie van Gemini Man.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze filmrecensies.

Doelwit
Huurmoordenaar Henry Brogan, die door velen wordt gezien als de beste in zijn vak, wordt opeens zelf het doelwit als hij achtervolgd wordt door een mysterieuze jongere concurrent die zijn acties telkens lijkt te kunnen voorspellen. Wie is toch deze spring-in-'t-veld?

Will Smith, Mary Elizabeth Winstead en Benedict Wong in 'Gemini Man'

Recensie van Gids.tv
Gemini Man heeft een aantal sterke momenten, maar in het algemeen overheerst één gevoel: De film voelt meer als een (video)game dan als een speelfilm. Dat komt in eerste instantie door de de-aging van Will Smith. Dat ziet er zeer overtuigend uit (laat dat maar over aan FX-meester Ang Lee), maar het voelt zeker niet overtuigend voor de kijker. Als Junior (de nickname voor jonge Will Smith) begint te praten, is het effect compleet weg.

In de tweede plaats heeft de film héél veel beweging en actiescenes, wat de verhaallijn geen goeds doet. In conclusie: de cast doet wat het kan met het zeer matige script wat ze gegeven is, de actiescenes redden de film. Geschikt voor de liefhebbers van popcorn-flicks, niet voor echte cinema-liefhebbers. Deze film verdient niet meer dan twee sterren.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane) spelen ook Benedict Wong (Doctor Strange) en Clive Owen (Valerian and the City of a Thousand Planets) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ang Lee (Hulk).

Gemini Man is vanaf 10 oktober 2019 te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Actie. Tijdsduur: 117 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV